[親生仔] Google Pixel 討論區 (112) Pixel 8a 新登場

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
用咗幾代都未試過喎
想問pixel 5邊度有得換電?
開慳電模式

telegram 通知唔識震(入通知係開左震動)

有冇得set?
部4a頂唔緊了 呢個時間點 係咪出8最實際
ching有用pixel 8?
我之前用幾部電話都係膠背 都未試過
係公司啲冇保護殻嘅iphone就會咁

但8有綠mon問題?
8a好似未有災情
原來唔只telegram

用慳電模式,好多通知唔識震
8->(1年後)10
想問下大家開uber app 會自動彈去web 版係點解?

新轉會唔識用....
想問吓用緊P8 指紋unlock嘅各位,最近有冇遇過突然間冇左指紋unlock,只可以用password unlock? 要重新restart 部機先會出現返,但過一排又突然冇左...
Enter password due to security reasons
有時叉完電 你耐冇用部機 就會叫你打返password
但係入左一次password, 下次要unlock 都係冇左個指紋option...要restart 先會出現返...之前都未試過,係最近先出現呢個情況
屌 最近開始頂唔順部Sony 5II 果兩大條綠線 (show QR code 對家read唔到, 超市買野gift card barcode經常誤scan中條線)
上個月去日本諗住摸下部1 VI 但要6月先有貨
依家有D頭痕應唔應該挨到下半年等pixel 9 pro 定係依家就買8 pro玩
我冇經常換機既習慣 你地見到我上一部仲係5 II就知 唔係條線都唔諗住換(雖然舊電已經得番2/3甚至一半既續航力)

有冇巴絲俾下意見
想有咩要求
有打機既唔建議pixel
係, 我一直以為開慳電模式=所有嘢冇通知
感謝教學
當年pre-order 買5II 係貪佢有120hz 同埋 有得玩相機pro mode (自己較快門 iso 對焦) 當然仲有獨特既3.5mm & external sd card
打機淨係會玩離線細game
玩咗Android 14年 (2.2 開始), 個人取向唔用***&中国牌子, 所以離開sony就似乎得番Pixel 可以選擇
9 pro 上網見好多rumour 唔知值唔值等
8 pro 512gb 依家我可以 around $8.3k買到
其實點解唔俾我揀

whatsapp telegram 唔識震
https://support.google.com/pixelphone/answer/15009955?hl=zh-Hant

Pixel 8 延長維修計畫
Google 判定只有少數 Pixel 8 裝置可能會發生螢幕顯示垂直線和畫面不停閃爍的問題。有鑑於此,Google 推出延長維修計畫,為受影響的 Pixel 8 裝置提供 3 年維修服務 (從消費者向零售商購買原裝產品當日起算)。

假如你的 Pixel 8 裝置有以下情況,或許就符合延長維修計畫的資格:

螢幕上顯示從底部連到頂端的垂直線,或是畫面不同閃爍,而且
具備由 Google 或授權維修合作夥伴訂定的裝置 ID (例如 IMEI 或序號)
如果手機不符合延長維修計畫的資格,但發生類似的螢幕問題或其他問題,也許仍適用於 Google 的有限保固。假如手機有其他問題,你可以前往 Pixel 手機說明中心和 Pixel 社群,也可以透過我們的 X (之前稱為 Twitter) 帳戶 @MadeByGoogle 提問。
sony 1 vi唔考慮?
有冇人知pixel 6 pro去東京買邊張上網卡係work?
見人話原生softbank會有機會不停斷線...
Kkday esim啦
有冇link?
見佢有好多款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞