[親生仔] Google Pixel 討論區 (112) Pixel 8a 新登場

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
Pixel 9 新AI玩具
https://www.androidauthority.com/google-ai-recall-pixel-9-3456399/

Add Me (加人入張相)
Studio (gen圖/sticker)
Screenshots (似Microsoft Recall 但只會apply落手動cap圖)
又係exclusive, pixel 9 一出pixel 8系列即變孤兒仔
7月更新已出

Camera

General improvements for camera stability under certain conditions (8系)

System

General improvements for system stability and performance in certain conditions (8 Pro / 8)

User Interface

Fix for back gesture navigation not working in certain conditions (All)
有個疑問

如果Pixel 9系下個月出兼且開賣嘅話,咁An 15係唔係跟住佢推出?

但係以往An測試版都有Beta 5,An 14 Beta 5 八月先推出,An 15依家連Beta 4都未出,咁樣唔知趕唔趕得切下個月同P9一齊推出㗎
安心等10仔
9仔變咗午餐肉,ip同pixel由外到內都越嚟越似
通常頭一年 之後就會下放
出黑粉紅有得諗 Blackpink
廧該唔洗一年
Magic editor 半年度就下放
好柒
等10 Pro 或者10 Pro Fold
條鏡頭好撚核突, 仲要差唔多同部機一樣咁厚..
當初一有prototype出嚟已經覺得條camera bar勁核突
仲要係呢隻粉紅色
個設計我覺得無問題
反而想知啲大廠每年都將個鏡頭越整越凸究竟想點攬樣?
有咩方法d apps 做到全螢幕?
塊cmos愈放愈大 個模組咪要愈凸
如果鏡頭多功能多花樣

越凸都正常

微量化會仲貴
仲未明?
就係廠商所謂嘅花樣
令手提電話原先應有嘅手感,設計,放棄晒,本末倒置囉
到有日鏡頭設計到拳頭咁突出,可能啲用家先覺得有問題
唔搞鏡頭好難跟APPLE爭市場
三叔要同Apple爭好正常
Google嘅Pixel定位從來無同Apple爭巿場,或者可以講無能力同iPhone爭一日長短
咁同華為小米爭
小眾玩意,應該只屬於一加個級數
我用左好多年Pixel都係咁話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞