[親生仔] Google Pixel 討論區 (112) Pixel 8a 新登場

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
delete from device先係
早咗2個月
VIII XIII MMXXIV
Threads見到堆post話今日Google translate 會出廣東話
會唔會關我上星期report咗事

我report咗Google translate app就算揀語音地區用「中文,粵語」個輸入結果都係普通話嚟
見個app好似都fix咗
我等緊TSMC 10仔
唔知出年會唔會都係8月就出呢
今年咁早
早過iphone出 多一樣玩具玩吓
唔早啲出後面Apple OpenAI 仲唔將Google 打殘
5月個IO project astra先試完一次
感覺似google都predict唔到apple仲有咩新招擺落iphone
所以寧願提早出機搶fol + 食左pre-order個浸先算
睇黎今次apple個勢真係勁
早啲announce係咪早啲出貨先
一定唔關你事
一年一度問候印印CS老母禮貌運動
Google photo 入面右上角你個頭像
禁落去有個叫「釋出空間」咁上下嘅嘢
唔好睇到自己咁重要啦你估google唔知咩 之前有人話google home有廣東話 之後2019後就咩都冇曬
應該係冇人知apple個ai實際係咩料 究竟on device會去到咩程度 有啲人覺得只係將siri追返近google assistant喺on device嘅處理上 當然都係估
估計google都心知pixel 9個ai戰應該未必贏到iphone 16
如果仲遲過對家出會好大鑊 唯有先下手為強
乜apple AI係on device? 咁一定咋好多
Pixel銷量從來唔係Google重視嘅野
一直唔覺得Google嗰堆硬件電話手錶係有錢賺
Pixel就算出到第8代,Google都仍然只當佢係一個“示範Android嘅樣辦”
google的確係唔需要靠pixel賺錢
但唔代表可以由佢蝕到入肉都唔痛
計唔計chatgpt先?如果唔計就有保留 如果咁易嘅open ai同google都唔會搞咁耐先去到今日咁 apple llm可以一下跳過曬嘅話唔會仲揾chatgpt 仲要apple啲data係邊度黎唔好揾個open source嘅model再customize已經好好

google同ms就係be evil先有咁多data做training apple冇source嘅話 ai is bull shit
有啲係on device唔係全部
6打後係投放資源多左 當然同做ads比 收入都係微不足道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞