One Piece Treasure Cruise - 10周年快樂

771 回覆
1 Like 1 Dislike
謝謝萬寶路巴
想問山治個作用係咪淨係for round 4?
如果我無理解錯,round 5 主要係卡普、王子、路飛?

我今日回數用晒,要聽日先有得試,多謝咁多位巴打解答
係, 山治用黎消rd 4 的盾, 可以有好多角代替

而rd 5 的路飛是用黎解攻擊力低下, 如果冇c 琪姐, 可以搵個加攻擊力, 山應該就ok, 但不可以消佢個激減盾, 否則會上船長效果無效

紅卷補了新羅賓
真係多撚謝呀,150一定出隻龜
嘩屌,原來之前唔係架咩
啱啱果次150試過出可樂
150lv 出可樂真係會爆血管
我有個開服到到而家嘅中高進度帳想放,有大哥想入坑接手可以dm我
最近好多課長account 都冇人接
因為近排越嚟越逼人課,而且越嚟越有俾人玩嘅感覺

今個月剩係限都5隻,根本追唔切,得0.5%新限真係課到你窮,依家啲限仲要限死曬地圖/絆決/海賊祭pool,miss左都唔知等幾時再出,又唔俾歪出嚟

平民兵又縮到每個月得番一隻,你儲石留超限,靠果隻平民兵根本追唔到進度,但每個pool抽又儲唔到石,更加唔好講中新兵,啲關又越整越難,一直loop落去咩都打唔到,地圖仲要cut特效cut到得番果個月嘅先有用

啲石又陰啲陰啲收起,啲生日石login石全部無曬,課金pack最平最抵果個120¥ 10石又無左

Bandai再咁搞落去,好快搞死隻game
唔知日本玩家多唔多有退坑情況,加上而家動畫停播至明年4月,趁呢段時間檢討下隻game 未來動向啦,一味殺雞取卵真係好快乾塘
寶藏角pt 角 cut 左好多人

以前普限可以玩3個月寶藏, 而家只可以玩1個月,真心痴L線

中港台超多人棄
日本嗰邊應該都差唔多黎料
Can’t agree more

自從上次抽完凱多路飛
就已經覺得佢出得太快太密
咁鬼多隻超限又盛 唔課一大波根本追唔到
但佢派又唔係派咁多
同埋抽到啲野都好 一個月貨仔就冇
以前都起碼玩三個月都覺得抵玩啲…
依家真心唔想追

每個月比個1千羊慢慢草下石算 隨緣
大連戰愈來愈唔係比人打 上網搵攻略砌隊 無隊岩用 唔抽角 唔洗玩 佛系打機算 始終玩佐咁耐 想棄又唔捨得
你唔抽卡, 想肝大連都打唔到上去
成隊都係4不像咁, 高周回會唔夠力

寶藏d 特別卡由升到100%開始, 就已經係課長世界, 海圖100% 升 vs 隨機升真係差好遠

以前一張pt 角, 都可以肝下排名, 而家難左好多
老手個個都玩到攰想棄.新手又入唔到坑除非重課 慢性死亡
叫做跟咗隻game 10年,越玩得耐就覺得呢家每個月啲模式重複又重複,然後又不停開新pool 抽卡,玩嘅意慾好低,除咗同盟絆決戰,其他都冇點玩
而家有時係抽到一張既時候仲難砌隊,因為技能配合新限,變左雞肋,食之無味棄之可惜
心態同我一樣,呢期ps5有新龍珠game 出,我將僅餘既打機時間都投放俾佢,上次超海賊祭打夠3場 大連戰都係打夠1000萬算,希望營運大執下呢隻game, 玩左38xx 日唔捨得棄坑
係時侯轉下新game玩架啦,搵下其他寄托
由週年山治課金事件就閪到宜家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞