Samsung Galaxy 討論區 (293) Galaxy AI已支援廣東話

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
有玩開esim.me或者5ber.esim呢類esim card嘅要留意

上咗One UI 6.1後唔好熄有esim card嘅sim slot

一熄就會出bug,esim card嘅signal bar會冇咗,而且about phone入面會冇咗esim card嘅status,但sim slot依然顯示enable,總之就係sim manager嘅sim card status同對應signal bar嘅顯示唔夾

喺sim manager反覆開關兩個sim slots有機會會令sim card開關status同signal bar顯示夾翻

假如用家心急,喺sim card status同signal bar顯示唔夾嘅情況下(有bug出現) reboot部機,會令部機嘅IMEI消失,完全connect唔到cellular network,要factory reset先可以回復正常

目前未知Samsung會唔會修正呢個bug
點解更新可以搞到綠mon咁犀利
點做到
聽講話因為更新過程會發到勁熱, 3星問題黎
唯有開大冷氣對住風口update
係, 應該要
不過係confirm 左係過熱定點
一陣整完都冇事咪好柒
有啲遊戲鎖 60fpz ,得唔得強制 120fpz
我依家就一於將部s21u晾喺嗰背通風嘅手機架
再揾個芭蕉扇吹住佢
希望冇事
s24 仲未有may update
冷氣出風口安全d
求包膠
更新到One UI 6.1之後,個Always on Display果版,有兩個電量logo,一個係個時間下面,一個係指紋上面。時間下面個電量logo會同通知既logo重疊又冇得好似以前咁可以較個AOD,唔知點解決惟有熄左個AOD
請問去買新機除咗mond相機外有無咩特別嘢要check?
點解呢部機出咗幾個月都好似冇乜優惠
反而一開頭預售個價錢仲平
因為送容量
都係睇下個MON/機身有冇花果D
23 24 系列好似無出現問題
逼人買大容量版本
而家主流256版本好多人根本用唔哂
就算真係用到盡都買ssd/micro sd/cloud plan另存
導覽列有冇得set返舊版 依加返回好煩同kill app都好煩
解決了 勁麻煩又要down第個app
https://www.sogi.com.tw/articles/samsung_galaxy_m35_5g/6261886
產品圖片顯示,SAMSUNG Galaxy M35 5G 正面沒有沿用前代「水滴」螢幕設計,而是改用跟 Galaxy M55 5G 一樣的「挖孔」規格;新機背部跟前一代 Galaxy M34 5G 相近,繼續配置三個孤島式設計鏡頭,也繼續採用格紋設計。

Google Play Console 資料庫除了曝光 SAMSUNG Galaxy M35 5G 採用三星 Exynos 1380 處理器(內部型號 s5e8835),同時顯示擁有 6GB RAM 記憶體,運行 Android 15 作業系統。
嚇鬼咩
但我真係唔想換IPHONE, 個FILE SYSTEM唔得真係
我果時s20+冇更新都過保冇耐就出綠線啦
根本samsung就冇理過呢個問題,官方回應都冇
23 24仲咁新,時候未到姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞