Samsung Galaxy 討論區 (293) Galaxy AI已支援廣東話

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
有, mixed chinese keyboard plus
假如IMEI未消失,其實可以喺sim manager不停開關esim card/實體sim slot,chok到佢sim manager show出嚟嘅sim slot 1/2 狀態同上面signal bar (一組/兩組)吻合,就唔可以避過個bug

你應該喺sim slot 1/2喺sim manager畫面show嘅sim card slot狀態同signal bar唔夾嘅時候reboot過部機

推測個bug係部機照認咗esim.me係esim (可以喺正常無bug時睇about phone,會show esim icon),但sim manager當佢係實體sim,人手「夾硬」disable後內部實際上又冇disable到,搞到sim status同signal bar亂晒,繼而restart後搞到亂晒,load唔到IMEI
就*可以避過個bug
第二啲keyboard 有制速轉返三叔個鍵盤
但三叔轉唔返去其他,左下角變咗支mic
就咁開呢個keyboard 個app佢會每個step set
長按支mic
Samsung 真係旅行神恩物
相機嘅偵測最佳構圖打救咗唔少麻甩佬
影景點可以擦走路人
仲可以翻譯

以前我會帶重瀨瀨嘅相機去旅行
而家一部Samsung就搞到掂
鱔稿黎?

利申24+
同你調返轉
由覺得手機既影相唔錯,慢慢發覺好多問題,搞左gcam幾個月,到而家已唔會再糾結手機影相真係只係作為單單影到既工具。

準備買相機
相機嚟講係正

不過fb grp好多人升級後出現激光劍
諗住唔升級由佢做相機算

Samsung襟唔襟用就唔知
我第一次用Samsung 只期待AI同相機
AI吹大左
1.個circle to search唔比search人廢左一半

2. ai改圖玩2玩就唔多用
最實用既擦走d人同埋消除反光/陰影一早已經有

3.ai翻譯同google translate差唔多,但google準確度屌打

4. d咩ai排版/samsung keyboard風格都係好廢個grammar check就之前samsung keyboard內置grammarly一直都用緊

5.ai通話未試過用,我諗而家我唔方便傾電話既時候都係會選擇cut線多過打字
翻譯通話就未試過...我諗一般黎講使用場景都好有限

唯一用得多d既就係個summarise功能同埋個網頁翻譯但都係嫌佢個summary太簡略同埋個翻譯每入新一頁都要禁一次"翻譯"先得,冇google translate咁智能
咁係d 功能你唔岩用/用唔著

功能呢d 野, 多一個功能好過無
手機連相機同相機始終都係兩樣野黎
當然講方便一定係前者, 但效果就睇你要咩

如果好似咩米咪咁搞部大牛龜扮相機不倫不類, 我零可帶多部傻瓜機去

睇下d所謂ai翻譯廢撚到
leaderboard =領袖版
stats =石膏
decks =口立濕
連google translate 5年前既水平都冇
問少少野
點解watch 6 classic lte會平過Bluetooth?
我睇ethopia
係真係聊勝於無,但吹到major upgrade甚至係新機最大賣點就得啖笑

睇漏左下面呢個先最好笑
HP=生產力促進局
S22系列已有6.1更新

s21u 有得upgrade
綠線
各位巴打而家部S20FE用左三年準備退役,嚟緊9月去外國讀書準備想買S24+,但香港行貨係唔係全部都無esim?如果水貨既話邊個version會有2 physical sim + esim, 同埋仲用唔用到nfc?
水 S24u 先至有dual +esim
唔怕死
搞返好未
我部s20 fe d電都開始打柴,倒水咁,差電又明顯慢左,諗緊換個粒電定s24+
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞