Samsung Galaxy 討論區 (293) Galaxy AI已支援廣東話

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
淘寶
重以為得膠貼
太古城中心2F地鐵出口旁邊開鋪
有冇手機殼推薦
平時會用手機繩
同埋想鏡頭會嗰邊會突起 防止磨擦
要著到機
呢隻用磁吸尿袋會唔會頂鏡而吸唔實
same
上dcfever買部平平2手機(500$左右)
等S25
而家買平板仲遲唔遲
想買S9
邊度買平?
ESIM下放左去A55?
好似連A35都有?
Shamsung終於唔玩野
中港台版A55型號係A5560
0字尾冇esim
除此之外國際版有esim
即係香港版無
上amazon買反而有?
咁撚仆街?
Samsung中港台大部分機型用同一型號
Flip機國際版一早係實體SIM+esim,但中港台只有單SIM
除第一代flip機港版有esim外,之後全部都冇esim
而家amazon買samsung機仲有無乜用唔到銀行app問題?
理論上唔關事,銀行app只會睇到部機咩model,但唔覺得銀行app有咩理由只局限港行先可以用銀行app

反正非香港ip用銀行app就有機會出句嘢嚟嚇下你

Android八達通實際上連水機都用到,只係水貨Samsung冇Smart Octopus
其實無esim既原因同好處係乜
係香港用esim仲麻煩過用實體sim
咁係因為香港嘅iPhone仲係跟大陸用實體sim,所以Samsung都跟隊唔出esim機,導致esim market暫時比較細

esim普及後,家用臨上機/到埗先即場買張esim
鴨記除非轉賣QR Code,否則又少班人去揀外遊卡買
如果唔係跟大陸 分分鐘整粒Exynos比香港
呢樣真係兩難
姑且睇下大陸今年會唔會放esim iPhone,始終大陸版ipad已經有esim
iPhone有,Samsung好大機會會跟隊

雖然港版係冇esim,但價位係全球最平咁滯,當係一個取捨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞