Samsung Galaxy 討論區 (293) Galaxy AI已支援廣東話

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
幾大 gb?
s22/22+有無伏
csl網店買佢送貨個陣係埋入面
佢係咪間鋪無貨
8G1 CPU火龍食電
請問Samsung keyboard有冇廣東話輸音輸入?

我試用gBoard語音,打唔到標點符號,係未setting 問題?
點解你地d撚頭會走去睇舊2代既機
lm
iphone轉左會用24U, smart watch 應該用翻galaxy watch定pixel? 都係睇下msg同記錄下睡眠
掃機頂個工具列落黎,最底有個smart things 同 smart view, 點可以換走佢

啲Ai 好似好有用, 但又好似對日常生活冇咩用咁
而家只岩買s23 or s24系,靚cpu
s21,s22系都係火龍cpu,易lag機
我部s22u 啱啱自動死機
Boot 唔著要搵機換
港行 S22U 終於有 one ui 6.1 update 了。
後備機嚟
samsung keyboard有廣東話

gboard幾年前cut咗標點,無得set

我估可能都係成因
但我唔係轉sim個陣壞
同埋呢個bug s2年代已經有
個陣應該未有esim.me
esim.me出事架喇
升6.1前冇事,6.1後喺sim manager disable esim.me嘅sim slot會有bug

Factory reset部機就會出返IMEI用得返
呢個bug reset後會回復翻IMEI,唔似關efs事
想問用緊三星個keyboard打緊字時點換第三方嘅keyboard
以前用其他機可以喺通知列度拉落黎就可以切換
仲有拉個個通知bar落黎有個smart things smart view 點極走佢
大家用開咩browser,之前用Firefox 但係好似好嘥電,邊個browser閒電啲
之前都唔多覺佢點食電
係近排轉咗S24+
佢on screen得5分鐘可以食7%電
諗緊試下brave 或者好似上面巴打咁用Samsung算
跟本samsung internet 最好用啦,又快又有ai 翻譯,又有adblock , web darkmode

chrome都開始無咁好用 原裝好好多
download 左其他keyboard 末
要洗機咪乜data都冇晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞