Samsung Galaxy 討論區 (293) Galaxy AI已支援廣東話

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
smartone
唔諗筆直直上u啦 鏡頭靚啲去旅行都用得著

我應該連5個鍾都無,同早一兩個月新買果時差好遠,諗緊係部機問題定係大家都係咁
第一批行貨買
我新機個陣已經覺得冇想像中核電
不過個陣冇得睇sot
已經day 1就set左80%
同埋瞓覺個陣待機都食成5-10%

不過都夠用嘅
諗緊完全reset部機 唔用smart switch 過data會唔會好d
不過廢時搞咁多
on9就撚住用做乜,換電已經好平
on9
根本每年換機就蝕最少
玩到部機無曬價值再買新咪比得仲多
原廠換電其實要幾錢?要幾多日?
thx
每年換要俾幾錢?
2k左右
咁點蝕最少 依家啲機用5 6年都冇問題啦 先一年一千蚊
除非3年就換
痴線5,6年先換
咪又係睇下YouTube fb ig lihkg
打機用電腦 影相用無反
3年都耐喇
而家真係冇咩興趣換手機
我會買a7r5
統一當9000機價

計6年換機,殘值幾乎無,即係一年9000/6=1500。計埋每3年換電都有少少費用,仲假設埋無維修費。

每年換都係每年比咁上下(對比24u出嗰陣23u個價就知),但每年都要比舊機買配件。由於新機每年都係保養範圍內。

兩者錢唔會差太多,但每年換就一直渣新機。係下下都要搞下過機煩。
我而家用緊csl restart
每年2次任何理由換同級機
48蚊月費(簽左36個月)
換果陣俾原機機價28%即係3000蚊
而家想換s24u
一次都未換過
三星機過機好方便
依家samsung 換機過機其實一d 都唔煩
如果話銀行個d 就無法, 其他os 一樣係咁
係咪已經做到同Apple 咁樣
有d 咁既plan 好正wo
48x36=1728
換機俾3000 (我係s22u 512 官方零售價x28%)
其實覺得幾抵玩
但我唔係成日換機果d人
主要係覺得restore backup果d好麻煩
而家諗住換左s24u自己用左先
第3年完之前換部iphone俾老母
而家俾3000可以換iphone 15 pro or pro max
唯一唔好
佢黎俾部新機你要同時收走舊機
冇時間俾你機過機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞