Samsung Galaxy 討論區 (293) Galaxy AI已支援廣東話

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
要指紋高成功率就要揀UV膠貼,閃魔同pft 都有抗反光UV膠貼,指紋基本百份百

永遠都會有人話玻璃貼用到指紋,但唔會同你講成功率
而家for超聲波指紋嘅玻璃貼基本上都做到好薄,對超聲波嘅指紋影響極少

反而玻璃貼對光學式指紋影響較大
S23 用普通30/40蚊一塊包貼果啲玻璃貼, 成功率好高, 係好過之前用S22 果陣, 要大力啲先解倒.

Pixel 6a光學指紋開頭成日唔得, 之後再登記過同習慣咗就都算成功率高, 因為登記果陣未必係你平時用黎解鎖既拎機方法

S24 Ultra 始終同真正平面都仲係差啲, 如果都要貼UV就真係冇意思.
除非玻璃指紋成功率有八成以上,否則根本唔好用。呢個好睇個人,我自己就所有玻璃貼都得返5成以下成功率。

新一代ar uv膠貼加電鍍層係比唔上頂級玻璃貼,但滑同抗油污同普通玻璃貼差無幾了。最大差別係前者唔抗硬物刮。
education store係咪收左皮
大學alumni email而家入唔到
仲有邊到出機好
成功率高有幾高?

要大力按或者連續失敗就好煩,一轉返uv膠(而家又有ar)輕輕按就百發百中真係差好遠
我見閃魔S24U唔算特別薄
十次有八次以上OK.
都要親身試好難就咁睇

另外就算平時用到,一手乾或者旅行/轉氣候就又唔得,連續失敗又鎖

下下又要保濕又剩,然後濕完撳落去又成撻嘢,谷鬼氣最後都係用返ar uv膠然後每兩三個月換一張
閃魔差咗,反而有啲無名小店幾好
新買左Samsung s24 ultra,如果想影相影出嚟有富士色,有冇推介啲咩app
https://www.youtube.com/watch?v=41ndUtdG_7c

幾正,買左
可以控埋燈
代表人地用高, 有d 人唔用貼成d 人成日要urgue膠貼就係膠貼, 唔係玻璃
講真就算所謂玻璃貼都唔係全玻璃啦

大家講得話用到, 就理解係成功率高, 呢度五係testing lab 係咪要出埋數據?
再講, 就算我用成功率高都唔代表其他人一樣, 都係純粹個人經驗分享
咁本身指紋鎖就係要求唔可以太乾太濕太油
就算samsung 原身無用貼都會有呢個要求
有feel

可以用嚟做mute button
但背隻好撚吸指印
裸機甚至膠貼基本無要求啦,求其按都百份百

主要個比例係唔對等,一用玻璃個落差感係即時感覺到出嚟。

睇下淘佬啲玻璃貼review 都知大部份人多少都有影響,睇下接唔接受到。
其實我諗好多用得摺機既人唔會介意三星貴國產摺機三四千
而係三星賣貴人地幾千 但性能比人地差
應該因為外國冇咩大陸高階摺機賣,咪唔需要堆料
hoda ar
Smart Octopus 而家搭MTR入閘係咪冇咗通知
記得係一向都係出閘扣錢先彈通知
on9x x100ultra個鏡頭幾撚大呀
你話s25ultra個機身就夠位做姐
摺機邊有位做
比人笑好垃圾喎
sw垃圾到笑ai p圖
點會冇位,有技術實做到,下下追求薄,追嚟托咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞