Samsung Galaxy 討論區 (293) Galaxy AI已支援廣東話

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
我手機影片射去電視睇無問題,但過落電腦睇就色差轉哂
電腦可開啟hdr?
要你螢幕同顯示卡都支援兼且啟用
點會覺得長用80%就唔會用到個循環咁on9
你個芒支援咪開到
不過hdr400開完=垃圾
auto咪一樣自動認到繁體,有咩分別

重點係翻譯去簡體
使用體驗係有分別
唔好問我係s24u衰過s22u 定係One UI 6衰過之前版本
總之從s22u trade in 過嚟s24u 硬件改善一大堆 軟件就好多方面用到好想死
我已經日日要繁英日韓之間轉 仲叫我加個簡體?
由s10+ s22u到s24u 都覺得samsung keyboard個切換輸入法體驗kam過ios
你up mud 9 我一向都係咁繁轉簡無問題

你又講唔到啲乜

唔鐘意咪轉gboard/swiftkey
岩岩裝左gcam

個ex zoom係咩黎?最高拉到20x係用緊遠鏡?

如果我想影遠係咪要禁返5x 再拉20x?

禁一下x變s係咩意思?
fold有筆就換!
請問轉左s24u之後
whatsapp 例如ig link只係browser開
唔識app開
要點set?
外置都當係有嘅
S Ultra 都畀支筆壓縮咗電池、相機、喇叭嘅空間,仲想 Fold 系列有內置筆,我想 S Ultra 取消返內置筆添
我覺得枝筆好有用
希望真係有 Z Fold6 Ultra
起碼都要做到 S24 Ultra 同規格至對得起 Ultra 呢個名

Dummy 啫
唔知有無s24 u 個防反光coating
仲繼續扮想轉會
點都要做標準配置啦
其實最好係 Samsung 做唔開窿嘅 AR 保護貼
個Screen係咪做倒好似One plus咁

想問一開相機 就保持返 x0.6 cam
點做?
想請教下各位巴打 最近想買部A55比老豆做父親節禮物
邊度會比較多d優惠?
我上網睇過如果去小店買我就應該會去英京買
recent app, 揀返camera app, keep open
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞