IB用家討論區 (11)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike

我2號個陣都係咁買 但係無問題
係唔知點解今日買先係咁
Code L : ordered by IB (Margin Violation)
睇返我近期trade 期 code 係O

不過我唔識等其他高手幫你
但我見意你直接問ib
有冇人知有咩原因IB 唔俾我trade outside RTH搵到個掣但冇得switch on
想問下IB 係咪冇客服? 我上年啲QYLD仲未有退稅 想問下咩環境
QYLD 點解有退稅?
唔係所有股票都可以做盤前盤後交易
現金紅利會退返 上年佢退到23年10月前嘅現金紅利俾我 但11月到今年3月就冇退過現金紅利俾我 想問下CS咩原因姐
退稅係二月退
你之前收嘅係咪唔係退稅
QYLD係要收取30% 稅
我試咗幾隻都唔得eg Uber
唔駛放假咩
我14號買都有影響?

岩岩開戶
係Fund Your Account果邊用edda入左10000hkd
之後見PENDING LINK WITH HONG KONG BANK仲係黃色
又用左change果個藍色button入多10000hkd
都仲係黃色
請問呢個程序係唔係要人手批核, 所以味顯示到?
你cap圖個page右上寫咩
右上寫住
You're almost there!
There are one or more pending items that require your attention. Once you fund your account application and complete these items, it typically takes a few days to approve an application.

我見身份證個問號有寫要1~3 working day
呢個我明

係link with hong kong bank果邊個問號
寫住Once we receive and verify your initial deposit
我見account balance已經收到數
status都變左available
唔知點先算verify
想問下有冇人有同樣情況:
個AC係現金帳戶,
咁我買美股時好似以前咁首先換晒美金先當有2000美金,
之後就買1000美金既股票,
之前佢會直接扣我1000美,
但今日個trade除左扣我1000美之外,額外多左2個trade就係將大概1000美換港元 ,之後又將港元換番1000美金。

IB就彈個warning話唔比負現金持倉所以就有呢2個trades, 但我係有足夠現金係個AC到,冇人知發生咩事?
你確定你係現金戶口? 基礎貨幣呢
現金戶口呀 基礎貨幣港紙
上個月都冇咁既事發生
諗緊係唔係因為 我即日換完美金之後就立即買美股 係唔係要T+1先得?
一星期。
forex T+2 , 唱完錢唔得即刻買,啲錢未settle
新手想請教下各位師兄
我14號換左美金,15號就用左啲美金去買美債,但啱先先識去睇原來啲美金結算日期係17號,但美債結算係16號,咁係咪會比佢食一日息?
之後係咪咩都唔洗做,17號美金結算左就會自動還咗唔算借?
今日香港放假
你個fx要多一日settle,所以係美股settle 個時你戶口係唔夠錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞