IB用家討論區 (11)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
有,設定買賣價差你鐘意set幾多都得
公司債ETF係會退稅

巴打唔好意思唔係好搵倒唔喺呢個頁面set?
主頁,設置,交易設置,交易預置,股票,母定單

十分感激巴打真係唔好意思究竟要set邊個位先可以睇到多d order?每個都試咗下但都淨係睇到一個價位嘅order炸
想睇曬唔同價位人哋嘅order 大概有幾多估下承接位
想問期貨即時報價係課邊隻
https://m.youtube.com/watch?v=J00sF18Xd6s

level 2 報價?

app好似無得show咁多嘢
唔該咁睇黎冇了。其實主要係小弟鐘意攤喺張床炒美股,唔想開電腦

BND個Unqualified Dividend係咩意思?
點解同BNDW個個唔同?
想知巴打成唔成功閂咗佢
一隻買美價,一隻買全球債券喎ching….
有無得閂咗佢個in app login notification?
一路用個app,一路係咁彈出嚟

搵嚟搵去都搵唔到點閂
「美國國債ETF,我雖然不持有,但據我所知已直接不用繳交股息稅。」

thanks, 但篇野錯架啵
事實TLT都係有withholding tax
屌 我依家就係咁
even worst 我戶口有Yen佢換左我啲yen做usd
完全唔知發生咩事
有冇人解釋下究竟咩玩法
可能唔係隻隻都係咁
啲美金幾時換先
換左好耐定點
同埋你買嘅錢係咪買到盡計漏咗嘢
us treasury 係t+1 fx係t+2 兌完美金過一日先好買treasury
us treasury 係t+1 fx係t+2 兌完美金過一日先好買treasury
自膠
平時諗買乜諗好耐
完全唔為意要T+1

因為我都係啱啱今晚先兌usd
諗諗下覺得唔對路
想請問係咪如果我係margin 戶口就冇問題? 我都忘記左要t+2, 但買左又冇出現問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞