IB用家討論區 (11)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
咁可能係, 星期日有撳過, 星期一簽完就冇理, 可能佢email有delay
thank you!
我想問下如果我hsbc有美金,轉入ibhk既戶口會唔會有手續費?

即係例如我由hsbc轉1000 usd,佢如果收左我10 usd手續費變成990,咁我當初發起果個轉帳1000 usd既ib通知會唔會唔認得呢筆錢?

謝謝回答
ib 收 $2美金 + hsbc匯款收費
make usd deposit 去ib HSBC/Citibank 應該都唔收錢
出美去HSBC 就要收中轉…好似係
通知條數其實唔啱都入到
報大左唔洗理
報細你入1000如果報100就收100先
你再make 一個900+就收到其他

申利:柒過一次報細數

有冇英文好好嘅人可以解釋吓?
岩岩買完就彈出後話保證金問題,但係又俾我買
最近發覺手機app登入一次就彈一次notification email
有冇辦法熄左呢個notification佢?
佢好似冇得獨立睇手續費?
淨係見到net profit / loss
Sor英文唔好
但我理解係你夠孖但抆水小小
叫你入多少少deposit /減少d倉位
你buffer 得10% above 之類

人生苦短出手要大
同埋d兩日應該要加保證金防震
Ib 做生意好穩陣加都正常
感謝ching
交易成本分析

拉落去show到每隻股票手續費
咁多位Ching有冇試過withdrawl錢,跟住IB話現金取款被你的銀行拒收?
國債Withholding Tax 退稅究竟係自動定要填表?
同求 煩到hi
Notifications Setting 好似係
有冇人試過開加拿大IB俾人reject 完全唔知衰咩
兩樣都不是
點解申請債券要搞咗多野

我比左銀行月結單都唔得 咁係要比咩?
比啲 hints?
買債你有收稅咩

想問下ib個app有冇得show多d唔同價位嘅order
我睇 statement 30%落左 withholding tax
有冇巴絲買過iShares或者Invesco嘅defined-maturity bond ETF, 例如係IBDU或者BSCT?
見佢地都係hold公司債, 想知IB過往會唔會自動退100% withholding tax
你買乜嘢產品呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞