IB用家討論區 (11)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
咁快又到IB用家討論區 (11)

未開戶朋友留意
1) 開戶放10000港元已經開到戶
2) 搵朋友Referral你開戶, 入$100, IB會回$1等值IBKR, 最高回$7800
(放夠HKD78000, 你朋友先會有US$200益佢, 你放唔夠, 你都會照收到1%回贈)
詳細睇下面, 唔識英文果啲自己查下字典
https://ndcdyn.interactivebrokers.com/Universal/servlet/Registration_v2.formSampleView?formdb=4051
3) 唔好再聽人亂講, IB係無收月費
4) 要花巧嘢換公仔, IB絕對比唔到, 因為IB只係比到投資視野
5) 留言時留意會否自爆, 留Referral Link果啲更加要留意
6) 唔好經任何古怪方法開IB, 一係去IB官網開, 一係經Referral開, 其他方法開會貴佣同埋無1%回贈!
7)
us treasury 係t+1 fx係t+2 兌完美金過一日先好買treasury
us treasury 係t+1 fx係t+2 兌完美金過一日先好買treasury
純個人經驗分享

開戶開左孖展戶口,揀左基礎貨幣做美金

入左港紙和美金,

隔左一日兌換貨幣,將港紙轉哂做美金,手續費扣原本美金餘額

明明港元剩返一仙,我多手將個account 轉做現金帳戶,就自動平倉左,用左usd 1 兌左做港元

打上去cs 話我果時兌美元,系統有機會唱突小小幾仙,而孖展就唔會理,轉左現金帳戶就會自動平返

等多兩日買左美bill 試水溫
最尾7嗰點,開咗Margin account就唔洗等同埋無收息?
應該收你一日息
新版好難睇 d 數字大隻咗
港紙轉美金個手續費其實係點計 單次多過幾多先唔使比commission
我用貨幣兌換收我usd2
IB 轉完貨幣,拎返出黎要幾多手續費???
每月免一次
中間行另計
正常你唱少過20萬美都係 $2

0.20 basis point x Trade Value
min charge $2

(1 basis point = 0.0001)
我仲未搵到新網頁個currency conversion粒掣喺邊
次次靠search出黎
兌咗日圓想轉出去citi bank
呢個舉動使唔使落分行簽名?

ATM拎日圓 使唔使再俾手續費?thanks
我用hsbc 做過相同行為幾次,唔洗比任何fee, 記得一個月只有一之轉出免費
屌佢老母食屎狗做乜鳩整到個app 咁撚核突
屌佢老母屌佢老母屌佢老母
真係食屎狗黎 好地地改到咁核突
可以
Thx
更新有變動咩
我ios

我地用緊同一個app??

昨日諗住買美債Set左limit. 最後只係fill 得1K. 現在status話我cancelled.

我想問係咪要再落單?如果係咁咪會再收我手續費?
美債有冇得set一次買齊我要嘅量
梗係啦

轉番市價買啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞