IB用家討論區 (11)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
會借孖展幫你買,有錢找數就唔係問題
係咪fx t+2 之後自動會填左條數?
夠現金咪係,扣利息後嘅剩餘現金over借嘅數咪自動平倉
想問IB 個利率4.xx% 想拎捉的話要入幾多美金?
如果入1萬美 , 70%股票 30%cash 又點計?
唔該哂
關唔關拆股事?
你睇返買入statement條數有冇問題先
美股就算射去第二間個cost 都唔會變
我都有睇佢, 所以決定用ib

究竟應該點樣加多張銀行卡入去
撳咗入去又唔得
填錯號碼?
想加多個銀行戶口就話要入金10000認證之類,但又卡左係度
號碼不一致wor
用佢二維碼轉數快
自膠眼殘
師兄i love you
btw 點delete錯左嘅銀行卡
CS
唔知道
我都冇搞擺咗喺度
想請教大家,係IB 搵個6月4號到期嘅短美債,yield有7%。 想落order 時出現以下警告:

###
"BUY $ 5K US-T GOVT Bills Jun04'24 912797JZ1 @ 99.94200"
Negative yield to worst: Calculated yield to worst is
-8.27239%. Trading with negative YTW is not permitted
###

警告話最差嘅yield 係-8.27%,想請教大家點解會負數?
(1000 - 999.42) / 999.42 * 5 / 365 * 100%
Why not both?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞