IB用家討論區 (11)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike
想問下IB啲價位係delay 15分鐘? 反而牛係實時?

同埋買賣時我想用limited order 但佢會彈error話超過左3%現時價位 我想set定咩價入都唔得
你呢個好似新app黎,用番舊tws會好d
你USD 負數?
我本身hkd cash 轉左 usd
最後hkd 負左25 應該係commission fee
USD就正數
之後過左25蚊去番hkd果邊,就offset左條負數所以hkd果邊係0蚊
但所有野都正數都重係有個cash violation 都唔知搞咩
等多兩日再試
咩產品先?

美股係免費即時

期權期貨果啲要付費
每月唔係免費出金一次咩
點解我從來冇出過金 佢又話我已經用咗次免費機會
搭單問下 係咪每種貨幣每月一次?
唔係
唔怪得你話畢完業冇計數
你應該係小學畢業
你侮辱緊小學,條友攞明文盲
Thx
search "BOND SCANNER"
揀美國債券-->短期債券
就會show晒d T-bill同Yield
美債分3重...
Tbill
Tnote
Tbond
你當係短中長債啦
Tbill係冇息
想講有息果d你仲難計
岩岩玩買Tbill啦, 睇Yield就得架喇
但係佢個error message係quote緊我港紙有問題而唔係美金
你-25HKD 要等正式settle
t+2
本身咪現金買美債,你買到usd負數先算孖展
簡單d講你無currency係負數=全現金買貨
現金戶口只係無得俾你負數咁解,一定係孖展戶口有彈性好多
如果本身戶口有現金,咁佢係咪俾錢嘅時候係咪會用咗現金先?最煩係因為睇佢個Summary係睇唔到底係用孖展定係用現金去比緊個transaction
八達通用淨十蚊你去買20蚊野會點?
如果理解唔到真係搞唔掂喎師叔
八仔餘額=現金
備用餘額=margin limit
八仔負錢=margining
餘額+備用餘額=buying power

當然八仔唔會收息
八仔唔比你負
交定按金先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞