[PS5] Stellar Blade 劍星(5) 太暴露,教壞小朋友嗎

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
其實係但我覺得有死都算多啦
宜家打機都真係好少驚會死
除左魂系果啲
我習慣清哂啲怪佢
點解要裝技
裝左點感受難度?
想打技術戰多過持久戰
攻太低其實等於隻怪條血多啲咁解
岩岩好一兩招交到手又贏到隻怪就岩岩好
條友邏輯好on9,
限制左自己玩法成日死,
就話鳩其他玩得順嘅人玩 story mode
咁其實你地平均玩一關係咪一次都唔會死
講真一定唔會係似nier
Nier係玩完成隻驚都唔會死
一味識閃就得
百合果關有件衫好似未拎 係咪無得番轉頭
屌 儲唔哂就算
搵哂物件都幾煩
我覺得玩動作驚都要有返啲卡關位先好玩,星刃沙門同9號城小怪圍毆比較惡頂但boss 冇咩點卡過,係見到渡鴉即刻有晒feel
其實係有啲驚喜
佢個難度似zelda同級
會死但又唔會好似魂系個難度咁嘔心
講真nier auto 我個人俾最低分係個戰鬥度食藥太方便太順而敵人又只係厚血,最後變左一路食水一路亂斬算數。
Hard 又變左小怪一擊死同v hard 冇乜分別,裝晒晶片啪晒buff 可以頂到,但咁又變返normal咁亂斬
屌人玩 story mode 果陣就話成日死,
而家就問人係咪一次都唔會死,
真係龍門任你搬
但我可以話俾你聽,
攪清楚個機制,
裝好晒應該要裝嘅野之後,
跑圖根本可以唔洗死

nier 唔夠LV 打的話, 個懲罰會打出黎全部 0,
俾人打仲會特別傷,
成個機制根本錯撚晒,
咁都有得比?
大家入二周目前記要執曬 outfit,眼鏡,耳環, 百合, outfit,Adam outfit,19個beta core,20個body core

我差個耳環冇拎結果二周目拎返一周目顏色
https://www.youtube.com/@GamingWithAbyss
咁你係高手囉滿意未
可以唔洗死
我認手殘但覺得應該average玩家都應該會死
至少見到哩個post有其他人都話某啲情況真係易死
而家係屌鳩緊你自己限制玩法,
就話其他玩得順嘅人玩 story mode 呀屌你
咁你咪屌飽佢囉
我夠可以屌你明明隻驚對技術有少少要求係都要講到冇難度咁
對比ff7/伊穌/nier都係動作驚
哩隻係明顯對動作精準性高啲要求
你到而家仲未明俾人屌緊乜,
真係慳返啖氣好撚過
有埋,3週目了
個數據庫齊晒
你要屌我就要接受?
啲爬跳判定係有問題喎

裝4個攻速好玩
跑圖裝個迷彩同戰鬥補給會好好多
跳爬跟本唔係技術問題
係佢個hit box勁奇怪,有d角度會捉唔到
最記得係太空站sir落去要你捉果條閪野捉唔撚到

同埋大沙漠天台要極限距離跳果條閪野
其實幾多位要二段跳+dash
明明唔應該係基本動作嚟
要2段 dash無問題
但佢拉住欄杆嘅hit box 大小小得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞