[PS5] Stellar Blade 劍星(5) 太暴露,教壞小朋友嗎

1001 回覆
18 Like 7 Dislike
之前都有隻大佬似艾爾登之獸,閃嚟閃去放波
好唔鋸 俾人偷襲無得覆卓
啱啱打到去蕾雯,
我自己都係偏向唔開技,
同佢格劍同埋對應啲紅藍紫圈技好撚好玩,
唯一真係黃圈真係唔撚識遲,
有時早啲又唔成功, 遲左又中招, 個反應時間好似低過格劍好多
Raven 有路捉喎
黃圈真係難,除非真係知perfect位係邊,唔係都偏向會cut敵人黃技或者開次元斬避
飛彈可以咁大力?
長老快慢快慢同啲招難睇啲
唔識避用紅技有無敵時間
佢個氣勢先似最終boss ,隻ac 真係冇最終boss feel
好似話個故事曾經大改過,
睇過 2021年(好似係)條片一開波就講緊佢打太空站隻boss,
正常呢啲大後期嘅劇情應該唔會咁早公佈出黎掛
係咪仲未公布首周銷量?
啱啱行過幾間game舖都已經賣晒實體版
有冇人試過颶風之眼中bug 有個位百合應該要開度門 但係冇開到 而家唔知點搞
咁插法點會唔死
6月shift up上市應該會知

Shift-up 3月5日向韓國交易所申請了有價證券市場(KOSPI)上市初步審查。 代表主管公司是韓國投資證券、NH投資證券、JP摩根證券首爾分行。 預計上市的股票數是5802萬5720股,預計公募的股票數是725萬股。

考慮到交易所上市審查通常需要3個月到4個月,預計最早在今年夏天進行IPO。 特別是隨著新作上市效果,是斯特拉刀片初期銷售集中的時期,在企業價值評價上也可以享受到優勢。

現在被提及的shift-up的市值是2萬億韓元。 Shift-Up此前在2022年被中小創業部選定為創業價值超過1萬億韓元的獨角獸企業。 去年11月,WeMade將Shift Up的4.11%股份以約800億韓元的價格賣給中國騰訊子公司Aceville PTF等1人,獲得了1兆9456億韓元的企業價值評價。

這是根據2022年11月上市的耐克的長期票房,耐克在上次上市1年4個月後的去年2月累計銷售額突破了1萬億韓元。 借此,Shift-Up去年實現了年銷售額1685億韓元,營業利潤1110億韓元。 與前一年相比分別暴漲了155%和508%。 業界預計如果反映這次Stella Blade的成績的話,Shift Up的市值最高可達3萬億韓元。

◇過去的壞訊息是稀釋...剩下的課題是?

直到去年的這個時候,圍繞Shift-Up的IPO的前景很暗淡。 因為代表作Destini'schild突然終止服務,在結構調整過程中引起了對人力待遇的爭議。

此前,Destiny Sild在去年9月沒有事先通知就終止了服務,面臨著使用者的批評。 當時Shift-Up判斷與IPO無關,遊戲服務無法持續,決定終止服務,業界認為上市前整理了收益性低的遊戲。

此外,圍繞樸鎮培前EstiMate代表的性醜聞嫌疑也發生了,烏雲籠罩。 雅詩瑪特是命運child的製作外包公司,Shift-up在2018年取得49%的股份,轉為投資公司的地方。

當時,關於樸前代表的性醜聞嫌疑,以與Shift-up無關為目的,釋出了內部公告,該事件是樸前代表辭職後告一段落。

關於持有的EstiMate股份的處置等,shiftup相關人士表示“具體的是內部檢討中,計劃按照運用其他投資資產的方針持有或整理”。

像這樣,去年襲擊shift-up的壞訊息大部分都是稀釋的狀態。 只是還剩下暗礁。 最近使用者們反對Stella Blade的“審查”。

之前Shift-Up因為Stella Blade是青少年不可使用的等級遊戲,所以預示著“無審查”進行營銷。 但是在上市後不久進行的“Day One Patch”中,確認對角色的一部分服裝進行了“水位調整”,並提出了恢復它的請願。

對此,有人指出Shift-Up的“虛假廣告”,同時擔心這種審查會成為遊戲長期票房的絆腳石。 [1經濟新聞=記者申敏鐳]
Eve 都俾人後插心都無事

屌 咩Game
有冇巴打仲係玩緊1.0?
啱啱入手日版玩緊1.0版,係咪難度高啲?
雖然少布啲
水球咁

唔真實喎
dls無得scan怪俾佢嚇左幾次
遊戲唔洗咁真實我就係要呢啲

韓廠波就是正
想問打完太空站spire4 係咪直落打最終Boss?仲有冇得返其他區? 想係牽手之前upload save應該去到邊個位upload game?
終於打爆機
隻game 有人話左抄右抄, 但我總結就

「我唔想再係呢個遊戲界到見到女權野、大愛野、黑人野、政治野。
我剩係想講,我剩係想睇咸野! 就係咁簡單!
如果想隻game講女權野去玩TLOU2!
如果你地想睇黑人請你地去睇迪士尼!
但我淨係希望呢個遊戲界係純純正正既——咸濕!
有咁咸得咁咸!」

我愛EVE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞