試當真(暫名)| 認真試下.試下認真 | (88) | 拍住先@shootladue (???) |

1001 回覆
13 Like 28 Dislike

不過下次早少少講啦
有野做唔會係去到星期3夜晚先知開唔到LIVE
成個台冇交帶都唔係第一日啦
本身嗰行係逢星期三
後尾改咗呢句
放埋出嚟俾大家知道
估唔到花草未做起已經咁姐
下次出返個ig story
會好少少

本身都估今個星期應該唔齊腳
夢,俞,石都去咗旅行
影,瑜都病咗
得返零,康,泰
咁簡單啲嘢都做唔好
真係點放心交啲重要嘅嘢俾佢地

雖然試當真本台本身都係咁
覺唔覺劉俊謙個樣真係吹大咗
https://lih.kg/3703218
自己撐足試當真咁多年
會員片好少睇照課
NFT即刻比錢
而家竟然會因為個老闆少理間公司就run唔到,又無乜廣告
我諗唔到有動力去追落去
有新片出嘅時候竟然成個台得豪哥參與,其他都係外援
開台明明以撐港產片為副線任務
又會二創寫啲劇本
到而家變哂宣傳係去小薯茄同Fh production
真係追到唔開心
以前幾proud 自己係認真毛
而家先發現原來係我太認真
Kaying 比人罵都好
熊仔頭唔喺度嘅時候
都係去撐住個雞頭
等到齊人大師兄自然會返嚟
而家大家各有各Hea
我等佢哋第四個Channel誕生算啦
其實唔知幾時開始,好多片都由台以外嘅人充撐場面,好睇嘅都係其他人好睇,好耐都冇見自己友出現
師兄講左一樣好緊要既野,試當真講到尾都係一個娛樂既野,d野唔好睇咪轉台停課金囉

阿修既個人魅力同marketing的確好強,令呢三年有班死忠無論點都要出黎撐,勁過政府反駁隊,連搬office租金都要嘈一餐,總之就唔可以輸個勢,完全無視真正揸住間公司既阿修都放緊手,最後咪播山寨獵人俾你睇囉,俾人講食波餅意識不良,仲要含淚出黎講好健康獵人好好睇

其實而家就咁睇,好多人都贏緊,阿修可以拍電影,阿慈埋到viu tv堆,花草多廣告,個台靠抽俑金有限度run到,做觀眾唔睇冇咩損失,如果要做死忠守住輿論等個台復興,就要承受變condom既風險囉
前幾日先有馬會廣告喎
前幾個星期又有乜9健康食品廣告
上條試音片咪幫忙撐緊港產片
叫香港人一個月睇兩套仲唔係撐?
謝票場又搵咗但願人長久上嚟做直播
師兄係咪搞錯咗啲嘢?
最近兩條游Sir劇場全部都係自己人喎
師兄 我都有覺得依家啲片產量少咗 有時都會諗個台咁多人做緊乜?真係咁難出片?
但後尾都諗通咗 其實退一步海闊天空 我會揀相信試當真係有默默做緊事 而事實上之前出嘅今晚去邊到 同啱啱果集口試王 我都覺得好好睇
仲有佢地繼續調整緊 Hunter、宣傳緊公開試當真、試玩毛剪緊未出呢啲 聽晚真心話台都有三個美女坐陣
既然佢地揀咗不定時出片 重質不重量 咁等待係必然嘅 或者搵多啲其他嘢睇分散下注意力啦 等試當真有片再返嚟睇 相信好多人都係咁樣等緊
游sir劇場已經兩個月
兩個月前就唔係好片?
成個台真係唔關邊個行開,hea唔hea事,係真係冇橋,你覺得修仔有橋佢會唔出嚟拍幾條劇場救亡咩,而家只能夠比時間佢哋調整同請人,佢哋公海出曬招聘都知問題架啦
但我同意上面師兄講就算冇橋主力拍綜藝都冇理由全部請外面人,咁我仲係咪睇緊試當真,其他台拍綜藝主力都係用返自己成員,係得試當真請晒其他嘉賓,根本就唔啱數,簽咁多人完全係把撚
而家等公開試當真票房大收沖喜下,越嚟越覺得到時個票房會有驚喜
事實係
上一集試玩毛除咗Miko全部係自己人
口試王有豪哥
研討會有牙修,豪哥,Ern9
邊到得嚟「全部請外面人」?
話佢哋簽得多人唔應該搵咁多外援,但成個台講到尾有幾多幕前先?宜家修講明要放假(which he deserves),許賢搞公開試當真上畫,locker kaki(同埋caca)其實無簽約㗎喎,yanny半份約,唐記仲未番香港,9896唔好提,校花草又話未夠班,真正喺度嘅幕前得豪,ern9,慈,半個yanny(發我唔知計唔計),點為之「請咗咁多人」?反而你話幕後請咁多唔知做乜就真
係得試玩毛,其他果啲真係每集得一個,其他全部嘉賓,仲要班女全部死曬,研討會直情係嘉賓節目黎
你對比下其他台,例如小薯茄、香城,就會睇到而家個台好似曼聯咁,明明勁多人好似冇個踢得咁,然後傷波就係到賴傷兵,trust the process 囉
睇返一年前、兩年前既五月睇緊咩片,都見到個分別啦...
科目三研討會咪有豪+Ern9
又點得嚟「每集得一個」?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞