【令你想留喺度嘅唔係城寨,而係城寨入面嘅人】《九龍城寨之圍城》集中討論區

1001 回覆
73 Like 10 Dislike
睇蕭公子YouTube
話7-8年前套戲原來已經想拍
不過為咗過審
陳洛軍要改做唔可以係黑社會
不過監製訪問話本身係大陸搵到個仲似
但武肺關係返唔到去拍
依家個version陳洛軍都唔係黑社會啦
如果真係拍信一前傳
會唔會出佢個妹?
電影冇吉祥,係唔係可以留返係外傳度出
套戲開鏡嗰陣本身話有鍾雪
係就正啦 又可以J劉俊謙
快d開拍啦
歌詞其實係 所以聽到幾感觸
似做大老闆
本身唔係武打片fans,估唔到入場睇完好滾動
這個題材講去留,好中而家嘅情況。

希望真係可以,要贏一齊贏。

林峯盂蘭節殺入城寨,拎住共產武器有少少出戲,但一嘢被洋鬼子槍射爆,幾有趣
唔係林雪喎
但香港電視劇去唔到電影既成本
好驚出到黎質感差一大截
李子俊好嘢嚟,幾識拍文戲,佢套第八嫌疑人幾好睇
睇完 如果係謝霆鋒做洛軍感覺會更正
如果仔細睇其實十二最後場戲啲動作係有設計過 全部都係唔自然咁伸直咗個腳 同有啲動作係專登就咗隻腳
不過breakdance 嗰下又真係過份咗
你當佢隻腳係打咗石膏只可以伸直 但無痛無咩咁可能會好啲
https://youtu.be/4_XC9sInEMA
白卡阿叔打王九
點都好過林峯
郭唔知係咪因為年紀開始大無咩包袱
做返呢啲輕鬆鳩屎角色都好正 上套梅藍天同今套陳占都幾好feel
MK鋒拍線人咪演過呢啲走投無路嘅角色,搵林峯有驚喜好多,起碼俾電影界知道林峯都可以咁用

Btw, 城寨之前播咗段MK鋒同張學友做海關打軍火商嘅trailer,似掃毒3嗰啲浪費地球資源嘅伏戲MK鋒未來似係行緊填海華嘅戲路
我就係諗起線人先覺得MK鋒岩做依個角色 但事實林峯都唔差
想知其實郭富城係咪真係死左成日形住佢冇死 最後會出黎幫手打王九
本身唔知原來有漫畫改編,覺得佢大部分武打場面嘅分鏡定拍攝手法好似漫畫,少左種拳拳到肉果種feel
不過overall覺得好值得入場支持
佢最後播個首歌眼濕濕,諗起鄭保瑞話個電影係講離不開留不低,真係點題,成個城寨就係香港
點到題,因為就係要講移民,尋找身份同家嘅故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞