【令你想留喺度嘅唔係城寨,而係城寨入面嘅人】《九龍城寨之圍城》集中討論區

1001 回覆
73 Like 10 Dislike
拍戲係咁㗎啦
好想去二刷,但前日係K11睇已經用左百二蚊
成套戲整體都唔錯作為漫畫撚覺得可惜冇吉祥
嘉禾好似逢星期三一律40蚊
係, 我都認為係古係聽到任講有林既消息, 眼神咁啱望到林,先聯想到林唔L係就係阿占個仔呀嘛, 跟住古見佢地行緊入去即刻講大人坐入面, 細既坐出面

如果古一早知, 唔會帶林去食飯, 既然帶得佢去又冇理由即刻改口要佢地坐出面
英皇VIP 而家到6月底日日都60蚊, 如果你仲有其他戲睇, 俾入會費係抵既, VIP 本身送一張再加張生日飛
以為幾勁
咁多錢又唔帶手下
呢幾幕加埋而家既香港, 好L感觸
上年睇完燈火欄柵(套戲就真係一般), 聽完首片尾歌,有好多舊香港, 完咗行返出彌敦道, 見到而家條街對比以前, 又係好深感受
龍珠都有好多呢啲角色,出場好L勁, 一陣就收咗皮, 睇慣
4人組打牌有冇人諗起FF15
同意,以前個個鬼佬嚟就係想睇呢啲
一定穿硬煲
同埋之後古天樂喺廟上完香 見到風箏跌到正嗰幕 安排幾有心思
其實只要改得好睇就得 好過外國好9多垃圾編劇將原作改到勁垃圾
無間道 大師改到pat 屎咁, 但又攞獎
好多打鬥場景,啲製作特輯,trailer 都有,好似得boss戰無咁
唔放虎歸山邊有戲做,同埋覺得自己呢邊有殺人王陳占坐陣,唔撚驚秋哥覆桌
斷手指就好似無乜大傷
四仔我唔係好睇到佢傷邊度 淨係無咗個面罩
不過斷腳嗰個真係講唔通
一見到郭富城真係諗起臨時劫案
屌啊
任賢齊中年比人困
老年都比人困

黃德斌最有用應該我估係救果三個人

林峰同古生都做得好好睇代入感好強
伍允龍真係做到黑人憎

洪金寶其實知伍允龍想反佢但係唔夠佢打?
諗起古天樂比伍允龍鋸就好撚寒
畢竟洪金寶被古天樂重傷咗,體力係差啲
最後純粹發覺有動靜,但始終被偷襲
諗起劉德華打牌能醫百病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞