【令你想留喺度嘅唔係城寨,而係城寨入面嘅人】《九龍城寨之圍城》集中討論區

1001 回覆
73 Like 10 Dislike
胡子彤同黃德斌都一齊爬過龍舟啦
其實可以加多少少佢嘅心理描寫

例如回憶起以前同龍捲風嘅感情,從而決定放低,真心應該再俾黃德斌多少少演出
睇返making of
個景真係靚到cls, 但鄭保瑞話已經拆左冇留到
如果keep 真係吸引好多人去打卡
唔太識欣賞
幾乎成場都係武戲

九龍城寨既入邊嘅內心嗰啲刻畫 接近係無
最頂唔順既係咩氣硬功 之後找埋槍出嚟都唔死

睇呢套戲搞到我諗返起以前嘅舊愛
好似重複又重複咁
食之無味 棄之可惜
最後未睇完走左

想問大家覺得好唔好睇
好睇/唔好睇既位係邊
王九個造型令我覺得似黃溢豪多過伍允龍
太少戲份
問下伍允龍點睇
佢兩套都做過
唔好剩係負皮
討論下
胡子彤同張文杰仲成日一齊打劫
胡子彤同黃德斌都一齊爬過龍舟啦
胡子彤同張文傑仲成日一齊打劫
好老實講,動作打鬥好用心係真
但又諗唔到有一場打鬥係精彩到想返睇既程度
主角們落難到反底復仇又處理得馬虎左D
總括黎講絕對值得一睇,但唔會一睇再睇
我覺得可能係你唔鍾意呢種戲 始終動作片都真係唔係個個啱
啱啱睇完,其實真係唔明點解出面啲人講到咁撚多問題
正正常常睇戲都唔得,係都要扮獨醒撚
胡子彤同潘xx去過台灣旅行
保留到既話俾錢都願意
佢又唔似任賢齊比人絕後
佢比城城斬咗一隻眼,跟住古仔殺返城城其實已經幫佢報咗仇
得任賢齊一直搵緊林峰,咁啱比佢搵到,德斌咪去湊埋一份熱鬧
坦白講,我去睇其中一個好大原因就係睇境
如果今時今日有人搭到成個城寨還原到出嚟
我寧願比幾舊水去參觀、天台周圍行都唔去迪士尼同海洋公園
要爽有大量武打
要靚畫面又有城寨果欄景
要情懷又俾足九十年代初果種繁華同純樸生活對比
要故事又四平八穩交代哂俾你冇咩反駁位
暫時2024港產片黎睇E套算好Top
果D 樓連樓成個迷宮咁真係想親身睇下
之前日本川崎有間大型機舖裝修到九龍城寨咁風格,做得勁似
可惜早幾年執左
不如講下你杯茶係乜

咁大家先有得討論
好睇嘅位你追下呢個post都已經講咗好多
不嬲都有一堆人唔係睇戲,而係沉迷喺戲裡面搵嘢去踩。
諗起 古天樂又好似教佢野咁
最尾永遠懷念個個係邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞