【令你想留喺度嘅唔係城寨,而係城寨入面嘅人】《九龍城寨之圍城》集中討論區

1001 回覆
73 Like 10 Dislike
服裝設計
演技仲要咁多個角色都唔錯
任賢齊係個籠最尾見到古天樂個幕
個眼神變化癲撚到
成日都理解唔到啲人該享受嘅唔享受
反而要喺啲原本開開心心嘅嘢上面自找晦氣
冇咗三隻手指之後喺把刀仔抽兩把牙籤仔勁細節
髮型勁撚啱佢勁撚型 再手刃埋王九幫龍捲風報仇
不過講真,如果真係要搵嘢嚟講
成套戲唯一我out game嘅位係
王九最尾變咗幾把槍出嚟,但係完全一槍都冇中過
要折磨香港班驗屍觀眾,唔需要KK園,迫佢哋睇港產片就得,佢哋會由開場挑骨頭挑到完場
對非港產片,佢哋又會有另一把尺,同樣劇情,非港產片可能係得獎作,拍成港產片就會被批為眼高手低
邊洗迫,啲人會好似有人揸枝鎗指住佢嗰頭咁,好唔情願地去睇跟住屌哂老母咁出返嚟
佢哋會唔會屌fast & furious
根本定位就係套商業類型片
工業同內容上嘅嘢全部都做到足俾到足
咁都仲要吹毛求疵真係唔知係期望管理失誤定難服侍
不過票房就好誠實嘅 暫時兩邊票房都幾唔錯
證明觀眾都係用戲飛投咗票
香港人就係咁垃圾

個種成日覺得自己高人一等去批評的嘴臉真係
你個fd:屌你老未 一堆車撞來撞去
劇情咁簡單 GTA 大電影咩

近十年荷里活動作片,Mad Max啲動作設計 攝影 剪接 美術 角色塑造,我會排佢第一
雖然連登話嚟套好多打手 但我睇完都覺得真心好睇冇比人吹大 成套戲都冇悶場 刺激位 感動位 搞笑位都有
估唔到林峯都carry到嚟類角色 劉俊謙靚仔就唔洗講 伍允龍嚟個look差d認唔到 真係好癲
希望票房好有續集啦 唔知要幾多億先賺到錢
睇緊嘅時候見到四仔個造型同背景就唔知點解有啲期待佢打個陣係出摔角技
城寨最好打 一定係三姑 龍捲風都有認證
三姑出手林峯死左就上roller架喇
靚仔到根本唔覺得佢係城寨嘅人,
雖則古天樂已經型到跌渣
其實林峯係做呢啲兜踎角色先好睇
我以為得我一個淚點低
有人傳會開
信一傳劇集?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞