Tesla 撚真係癲到

881 回覆
50 Like 817 Dislike
話樓豬唔識收油嗰啲 自己睇吓樓豬咩距離架t車先入線啦 戇鳩

架t車如果一早踩咗線都可能有得嘈 呢個情況t車輸鳩晒
連登法官+交通警
話緊見到左邊拉龍就收油睇定d喎
咁遲先見到收條撚

硬cut點都輸, 唔洗嘈
而家擺明t車有問題你都係要讓你唔俾人攻擊就奇啦
有咩問題
我好想知呀連登法官
約個時間同一地點我撞你?
唔敢就收嗲啦
又一個弱智
你都睇咗我咁多個回覆 一路都係話T車係錯

但樓主其實可以選擇 用一個我認為更加安全嘅方法去解決件事

當然會有人唔同意 我都冇諗過咁樣講兩句會有共識
係收就早收 唔會見到人CUT先收 後車唔知跟幾貼
樓主無做錯野 呢度D人唔方有牌
咁嘅情況撞左100%樓主贏 平時D的士佬咪就係咁搵食
左邊拉龍點知係唔係下面塞返上嚟
咪就係香港獨有 篤油撚加個cut線撚
咪值得擁有

英國兩種人都極少
咪少啲呢種可避免車禍
成班冇車牌嘅柒衝出嚟話cut得/篤油撚…..
又唔好用dc9比, 樓主又無專登撞埋去
就算撞到dc9, 硬cut點都錯抵輸啦
懷疑like嗰啲大部份都係Teslun來
行緊70無啦啦dup慢讓一架由0起步既車仲要得十幾二十米距離 先唔講後面有冇車
呢度啲巴打一路講緊唔讓既原因係犯法
但係最大問題呢個行為根本對樓主一啲都唔安全 如果你係香港揸過車你應該會明白
真心想知邊忽安全
就係因為唔知乜料, 怕突然有車cut出黎咪收油睇定d
當然你可以照行75推前埋車
小弟未考車牌無知一問
雙白線打咗燈可唔可以cut
隔離拉龍可以係隔離有意外,可以係塞緊車
但隔離無人打燈,我又唔係特別多位,做乜鳩要收油預備?
Dc9肯定唔會扭直隊等收錢
硬cut仲有咁多人撐先好笑
我唔係揸開f1, 要收慢d睇清楚咩事, 同怕突然有車cut出黎咪收油睇定d
如果有揸開f1可能唔洗
平心而論啦,反正都係笑撚住咁睇個post

根本個問題就係樓主係無得選擇收油嚟讓架tesla cut返出嚟
睇返張GIF圖54秒已經車頭到佢車尾位置
54秒踩brake已經係要用重dup嚟讓佢
我當樓主果一刻重dup,點都要用多1至1秒半嘅時間嚟dup停部車,當樓主重dup停定哂部車,55-56秒已經同架tesla平排啦,最終結論係架tesla點都cut唔到出嚟。

呢段假設性問題
你知香港人揸車,車與車之間嘅距離通常都得一個車位,有幾可真係咁撚乖3秒距離?
我當後面跟前面樓主一個車位距離,樓主重dup讓佢,後車真係收得切?
你可以話乾地一定收得切嘅,但如果落雨濕地呢?
咁後車收唔收得切?

仲未計車cam望落去距離感係遠啲,實際樓主當刻揸緊車望個距離感一定係近好多,所以點都唔會收油嚟讓架tesla而界定你認為更加安全嘅做法,收油嚟讓呢個選擇係唔會做得到。
交返個車牌出嚟啦
收油都錯既話
咁都係撞埋收錢算啦 唔brake唔扭軚
如果下下因為隔離有條車龍就要收油,無端端brake test 後車咪一樣係危險駕駛
原來你唔識分收油同brake
無野啦
你嘅所謂更加安全係要risk 埋右邊線同後邊車 或者簡單少少 行錯路就兜路 唔好咁撚自私
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞