Tesla 撚真係癲到

881 回覆
50 Like 817 Dislike
係呀T車唔啱
不過讓一讓就解決
唔讓嘅咪繼續行

佢撞到你咪報警
而家撞唔到 但你覺得佢影響到你 你咪1823
我相信如果1823 T車都會比人告不小心

問題係需唔需要趕盡殺絕
大家都有機會行錯

重dup串燒就唔多同意 呢個位本來就係交滙位
大家都唔會快 T車都有打燈
相信如果樓主睇唔到 其他駕駛者都會睇到

最後都係果句 就算人哋錯 有時讓到嘅就讓下啦 根本就好少事
唔係講部tesla岩唔岩,而係駕駛意識嘅問題

馬路咩人都有,當自己跟足規矩咁揸就大撚哂,完全唔理其他人點揸車嘅,炒十鳩幾次仲有得繼續炒呀
特登加速先叫篤油
無收慢個d 唔係
考個車牌先啦
你個心態係你打燈一撚定要讓你tim
好撚明顯唔預佢出
所以樓主先嚇到扭軚
斑馬線我都唔預有人過馬路
上完橋到落橋50幾米到都cut唔到就落返去啦
又唔係得一條路入東廊

上乜鳩橋位呀

左轉臨落橋落老告實線cut出黎

呢個case的士狗二話不說直撞收錢啦,讓

柒小陣啦
分叉位都預有人cut? 你係唔撚係傻架
部T快少少都直撞落橋
今日係架T車on9格硬cut姐,如果係行人或者流浪狗衝出黎呢?

係唔係又抱住我係自己條線到行緊,做緊自己應份嘅事就大條道理咁督油?

望一望後鏡收油其實好小事,人地有錯,唔代表自己要跟埋一齊on9增加個風險

收一收油真係咁撚難咩?你學車個師傅係教你唔理右線車一鳩fing過去?
讓人嘅前提係大家都要喺同一個starting point (I.e. 大家都守緊法)
Tes 撚踩住影線踩埋對家條線你讓乜撚?

攞住個keyboard 指點江山容易,學車要畀成皮嘢係難
躝啦傻鳩 用吓你個裝屎腦諗吓架Teslun 係邊上嚟 再用對白內障眼睇清我想講乜先跳出嚟啦
你都痴線
T車出錯就要跟佢一齊攬炒?非黑即白咩道理黎

樓主可以選擇收油就代表T車岩?你d邏輯好奇怪下啵
駕T車宜加大撚獲
此貼必火
幾多on9沖出黎柒
呢個位同對面堅拿道東落橋位一樣 好神奇大部分車都會讓
屌 原來你條on9中文字都未識睇 講多都嘥鳩氣
屌 佢意思係條左線前番幾十米 係堅西上嚟
無可能係真係一路打燈都無人讓
佢話個個位連dc9都讓呀
唔會無人讓到架T 車要係呢個位cut
咁我無睇佢前面講果d

Sor囉

以為又係要撐架T果d
我用番佢套邏輯姐
睇條幾秒片心態都知撚埋
車速又唔知 後面咩情況又唔知
樓主有無篤過油又唔知
咁都判斷到咁心態

咁樣我睇佢一句我都判斷到
第一點 睇咗地點先做防禦性駕駛 你係橋你預有行人有狗 係咪highway你都行20-30? 比喻不正確

第二點 4秒內你望鏡收到油 後面一架可能得番3.5秒甚至乎更少時間做到呢件事 再者 如果係大型車輛更加收得慢

第三點 正線左或右閃避突然而來既車輛並不是正確方法 保障自己 如能正確確認左或右冇車輛 閃避係不會造成意外 如不能確認左右有無車輛 保持正線係唯一選擇

第四點 你個講法根本係屌鳩緊片主係篤油撚 而我屌你係屌鳩cut 撚 當中並無衝突
你係咪低能
歐洲大路收油讓小路出車係犯法
大路換線讓小路出都係犯法
求下你唔好再on99喺公路收油做好人
後面車比你害死
小路要等到無車先可以出
係英國嘅話, 樓主係已經fail 左driving hazard perception test. 因為你老遠就會見到左邊架車好大機會cut 出黎. 應該神早要收油.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞