[KPOP] K-POP 2024討論區 (12)

1001 回覆
1 Like 13 Dislike
搶口
剩係睇得明成員扮緊老虎
韓國代表動物係老虎
背景嘅山巒係北漢山?
總之好多韓國傳統元素
然後啲中國人好嬲
話佢哋偷嘢
🔥🔥韓網500樓熱帖評論翻譯🔥🔥

鯨芙熾論衰落吒芙鯨論抬頭
HYBE內訌敗好感改變4代女團三巨頭格局

最近一段時間以來圍繞著LE SSERAFIM的種種爭議也帶來了很大的影響。LE SSERAFIM在美國音樂節科切拉舞台上因為唱功和颱風備受指責,爆出實力爭議。
HYBE鬧內訌也給LE SSERAFIM帶來了沈重打擊。NewJeans所屬社ADOR代表閔熙珍與母公司HYBE之間的矛盾日益激化,HYBE遭批區別對待LE SSERAFIM和NewJeans,這也令LE SSERAFIM的處境更加艱難了。
HYBE議長方時赫與閔熙珍被曝光的聊天記錄顯示,方曾經問過閔這樣一句話:“能把aespa踩在腳下嗎”,這足以證明他也非常忌憚aespa,這句話也引發了熱議。而aespa出道之後憑借宏大嚴密的世界觀及豐富多彩的音樂作品成功躋身世界級女團的行列。因此,aespa成為一匹崛起的黑馬,地位上升至與IVE及NewJeans並稱“吒芙鯨”的程度。
cr.theqoo
下 邊個之前咁排
Hybe pr
三巨頭一直都係NewJeans IVE aespa
係啲水牛粉妄想自己團佔一席位
好搶口
NJ>IVE>aespa?
乜撚野「吒芙鯨」
NJ=IVE>aespa 我個人認為
每次見到呢啲唔知乜鳩名就好燥底
好地地打返英文名唔撚得
用埋哂啲唔知乜鳩暗號咁
碌threads見到啲台灣人又係咁用 好撚on9
台灣=繁體支那
我估吒係aespa / 芙係IVE / 鯨係NJ / 熾係LE SSXXX
不過我之前都見到連登有人講newjeans做鯨
連傾kpop嘢都要支那化 好on9
前幾個post都有幾個唔知係咪睇得多微博啲支那人講嘢就學晒人哋啲香港人根本唔會用嘅奇怪用字
可能新腥港人嚟
公道講
IVE>>>NJ=Mirror>>Aespa=Twice>Blackpink
好學唔學 學撚埋呢啲柒嘢
乜撚嘢鯨 完全同原本個名係冇關係
講出嚟係型嘅都算啦 見到都覺得柒就好心啦
頂我都係我今日嬲咗了
有英文唔用係都要自己鳩作啲稱呼出嚟
Ive點樣同nj比
攞咗大賞嘅暫時得呢兩隊
韓國嚟計的確係叮噹馬頭嘅,兩隊都拎過大賞
講得幾好喎 起碼是但一隊都冇水牛先

earnot又要嬲嬲豬啦

利申三隊都鐘意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞