[KPOP] K-POP 2024討論區 (12)

1001 回覆
1 Like 13 Dislike
其實今次IVE最衰係撞NJ同Svt
辱華係遲早嘅事啦,人生而辱華,冇咩所謂
黑櫻又整容?第幾十個version未就快認佢唔出

係咪搵人扮架
IVE 'HEYA' 韓國和海外粉絲反應都很好的part

TOP 10 BEST BRIDGES AND FINAL CHORUS IN KPOP
https://twitter.com/i/status/1784878265489911866

韓國粉絲: 這就是K-POP啊
海外粉絲: 這就是K-POP啊

+ 跟第一段的副歌比起來,會發現最後這段的背景聲音更加豐富

第一節的副歌
https://twitter.com/i/status/1784878886599512573

來源: theqoo https://theqoo.net/square/3209914985

1. 那段真的很有K-POP的感覺,我很喜歡ㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠ

2. Liz的音色真的是寶物,太好聽了

3. IVE的歌曲真的選得很好

4. 那種澎湃的感覺很棒ㅠㅠㅠㅠㅠ

5. 我真的很喜歡這個part

6. 歌曲真的太好聽ㅋㅋㅋㅋ 我聽完李瑞~Liz的部分後感動了,這就是K-POP啊ㅋㅋㅋ

7. 服裝我非常滿意,歌曲也很好聽,想看舞台

8. 我就知道是這段

9. 我一聽到這段就起雞皮疙瘩了

10. 我第一次用耳機聽這段,背景聲音超棒的耶

11. Liz的音色太棒了

12. 這次Liz和Rei的part很多,好開心ㅠ

13. 非常好奇舞台

14. 最後背景聲音突然爆發,氛圍變得很雄壯

15. 第一次聽的時候就只是覺得還不錯而已,但是越聽越喜歡這個部分

(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)
我呢兩樣間唔中會loop下呢首同spot
聽左一日終於摵甩左家燕姐十字舞
根本就唔似
明明似no diggity
家燕媽媽同ive都唔想有人拉關係
望周知
我都唔覺似
但問題係有人講完就會不由自主咁個個位諗到家燕姐
【theqoo】ZICO現役嫌疑ing…LESSERAFIM洪恩採說因為ZICO比想象中年輕而嚇了一跳

在最新一期《小區明星K4》中,最近發行新曲的ZICO作為嘉賓登場。
對於網民們"ZICO像現役一樣"的反應,ZICO委屈地說:"讓我感到尷尬的是,我就是現役。"
接著,他回憶說"和LESSERAFIM一起拍Challenge的時候,洪恩採說'(ZICO)比想象中年輕,嚇了一跳'",引起現場爆笑。
ZICO還說:"我看起來像老將嗎? 我和BTS Jin同歲誒。"

忙牛cue年代 KPI✅
Hanni
水牛採大膽到同Zico玩年齡梗
hybe忙內有咩問題
明明惠仁仲細過佢
惠仁同注水團iroha先係hybe忙內
對呢個00後小朋友嚟講
90後係中年
80後係老人家
70後係人瑞
比想像中年輕

呢句冇context既話

可以糸贊 可以糸彈
設定上唔係
https://youtu.be/ImuWa3SJulY?si=rvhLzf2pvQQuU4Fi

想介紹下高質樂團私心超中意鼓手chodan

認唔出佢啦
Taser得1萬views
拆返鼻個假體出嚟?點解影到成個冬天咁
我以為做咩po阿Marf係kpop po度
冇睇字以為giselle
上次gidle黎都係俾AL霸左個arena陰功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞