[KPOP] K-POP 2024討論區 (12)

1001 回覆
1 Like 13 Dislike
南韓樂迷冇「流行經典情意結」算落後定進步
可以行被迫害路線行到完約之後全體唔續約返回閔媽媽懷抱
如果真係行韓國風嘅話 之前blackpink how you like that嘅改良韓服咪幾好睇

著polo衫真係唔知想點 好似求奇去東大門買衫塞比班女著咁樣

肥房咁撚小器 希望有人救下班細路女

【【IZONE被剪了多少打歌服】烤地剪得如何?-嗶哩嗶哩】 https://b23.tv/4MqD4qw

右辺dollar sign最初以為糸円
睇真啲polo衫係miumiu同ralph lauren嚟
佢哋be original段片個look係有少少韓服feel
但睇落都係整到kam kam地
係唔知點解呢套可以咁好笑走去揀polo配條核突褲
好似清潔姐姐
對唔住
屌係喎 啱先睇多次條片
原來係miumiu 但用膠紙痴走咗個miu字
襯到到件名牌衫變到雜牌feel 個stylist 應該反省下
支持
係可悲呀
和ILLIT的Lucky Girl Syndrome很像的歌曲
影片
https://youtu.be/18Q1YV47QUM
來源: theqoo https://theqoo.net/square/3212313982
1. 一模一樣
2. 旋律完全一樣耶??????????
3. 我今天第一次聽到這首歌的時候還覺得很好聽,所以馬上加到播放清單...
4. 現在連歌都抄襲了
5. 西八,到底要抄襲到什麼程度啊,還以為這首是翻唱國外的歌曲呢
6. 真的是抄襲團
7. 雖然是很常見的風格,但是真的太相似了
8. Magnetic也有類似的歌曲,原來這首也有
9. 就是把貝斯音寫成旋律的感覺? 聽起來差不多
10. 太像了吧?????
11. 不知道有沒有抄襲,但是第一小節的旋律好像很相似
12. 雖然我超級超級超級討厭房時爀,也很希望HYBE能倒閉,但這好像沒有到抄襲的程度
13. HYBE真的是毀掉歌謠界的罪魁禍首
14. 這種程度連抄襲都算不上
15. 是不是用了同樣的取樣?
(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)
覺得個stylist平時唔係玩開呢個風格
搞咩hyuna 新mv 6粒鐘都係得7萬view
6月黎香港Waterbomb
俾人抵制緊 啲dislike都好高比例
成日都覺得係佢塑造到自己個形象唔討好其實一個出道咗咁多年嘅人拍拖真係冇問題,fans同路人都會衷心祝福。但係當初選擇同Dawn愛得咁高調,佢冇考慮過某程度上係犧牲咗Dawn作為啱啱出道嘅idol形象,甚至乎係影響緊成隊Pentagon當時有個朋友係佢哋fans係嬲到震,日日鬧

咁其實唔拍拖都拍咗,我都覺得只要佢哋幸福冇人有資格judge啦。但之後佢嘅音樂同instagram開始放飛自我,搞到自己好奇怪,難聽啲講好似癲婆咁

之後同Dawn分手再同龍俊亨一齊,其實拍拖真係冇問題,只係揀中全韓國最唾棄嘅鄭俊英案嘅涉案人士(?)一齊仲要公開放閃其實安靜地拍咪算,搞到韓國人對佢觀感仲差由韓國首屈一指嘅當紅女solo搞到今時今日咁好大部份係佢自己搞成咁
其實諗諗下Kep1er連韓國本土都冇正式開過一場演唱會都幾慘唔知以為日本女團黎雖然我知佢地日本出名啲
韓國完全唔紅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞