[KPOP] K-POP 2024討論區 (12)

1001 回覆
1 Like 13 Dislike
K-pop post係比對Kpop有興趣/中意K-pop 嘅人一齊傾下K-pop
K-pop post無任何立場
不論你係邊個歌手/團既fans
都歡迎大家討論!
大家可以係依個post
post下有關K-pop 嘅最新消息
post下最新既MV 節目 歌......
如果你係岩岩接觸/對K-pop有興趣嘅人..
可以盡情問有關K-pop 嘅問題
我相信巴打/絲打們都樂意解答

p.s.香港人用香港叫法
RV BP TWICE MMMRIIZE
紅毛 黑粉 兔瓦斯 媽媽木拉椅子
Gfriend解散嘅真相?!
點解BigHit買咗Source Music
就硬塞世界觀畀Gfriend?
蘇成鎮親手送Gfriend入火坑?!

Twitter韓國網友討論 廣東話整合版

Credit: https://www.threads.net/@magnificent7726/post/C6TO3ivOH5q/

LM
Lm
我老婆IU請你拉椅子做嘉賓,你哋起後台播金泰妍想點?
lm

留名
lm 今次真係聽kpop十幾年最大粒嘅花生
本來係商戰,要訴諸法律
但hybe無啦啦指控閔老母搵薩爾對防彈落咒
到而家變咗邪教
【新聞】ADOR董事會最終告吹 ,閔熙珍拒絕HYBE召開股東大會,若HYBE想通過法院申請臨時股東大會,至少需要8-9周時間
以為當年搵閔媽只係為咗打破房狗女團魔咒 然後房狗自尊作祟想踢閔媽
點知原來成件事係玩邪教 女朋友呢單真係走唔甩
而家Naver shadowban theqoo實時del po
有種感覺下一單料就係閔媽俾邪教做低
the qoo 網民加油
Hybe 出到del po
遲啲唔知會唔會block 埋啲keyword或者ip
件事沉底就冇人講
算唔算自己認左身有屎
玩Del Po咁惡,唔講以為支那水軍添
Melon日榜
OMG因為邪教論急升50位
Riize尋晚出三首b side 引起先行曲急升31位

真音源男女團前五十RIIZE四首 NJ五首
lm
燒燒下勁多mv都變咗邪教
認真有d太on9
仲有邊幾首
咁睇邪教係韓國都算有財有勢
我岩岩先跟到omg同埋bts 去咩邪教大學簽名
啲阿米仲好自豪cap晒啲圖俾hybe告佢哋
oh my oh my God
e 期係 uuuuuuuuuuu
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞