[KPOP] K-POP 2024討論區 (10)

1001 回覆
3 Like 9 Dislike
啲concept 相成日加埋啲核突effect
搞到成件事好cheap 低成本制作
對咩標 邊有香港人會用呢隻字
最冇nmixx味嗰首主打
諗唔到可以用咩字
出道同之後兩次cb都幾正常好睇
去到baddie轉咗唔玩嗰種公主style之後
都唔知starship想玩咩
啲相完全唔match主打首歌 兩樣嘢嚟
唔敢話揀歌水準好好
都係果句啦 大把難聽/更普通嘅歌Melon都會上到上位圈 每次見到人話JYPE揀歌特別差都覺得好好笑
Party O' Clock, DASH, Untouchable全部都覺得難聽我都冇嘢好講

老實呢三首一聽就知唔會紅,好聽唔代表紅,chill kill 都係咁
你咁勁 下次Cb第一日請教你高見 睇吓準唔準先
下次CB 過左一個月先問佢啦
包準
之前Dash Melon peak 100已經大字報祝賀其實首歌係好聽,不過啲成員唔吸引,首歌冇會大發嘅記憶點,maniac 都係靠扭屁屁舞先逆行
我發現韓國人聽歌係好少特登搵個artist嚟聽
除非真係好紅好出名嗰堆
好多都係直接聽playlist播中咩就聽
而jyp堆女團明顯因為出得多難聽嘅歌
大眾對佢哋已經冇咩興趣 唔會特登搵嚟聽
同埋untouchable唔算難聽 比起之前出嘅sneakers同cake係好聽咗 但同佢哋真係紅嗰陣出嗰幾首差好遠喎
POC唔係難聽但一睇就覺得係以前bestie laboum 呢堆三線團會出既歌 個mv 都好hea同趕客下
JYP d歌太old fashion

你冇留意係唔會明白DASH係幾辛苦先由第一日空101 慢慢先'爬到'有兩日100

次周贏咗4個一位 Encore舞台不停喺韓網有熱門post讚 但UL增幅係4位數都冇 喺10x至11x呢個區間好神奇咁唔上唔落磨咗一個月

順便提埋Untouchable Melon首日都係好巧合咁空101

其實我唔係話Melon 100%一定有做鳩JYPE 因為根本證實唔到
只係有咁多巧合事件下 同埋睇番JYP幾時舉報Melon造假 同JYPE團音源幾時開始走下坡 有一堆人會咁懷疑都好正常
韓國人好似係真係好睇榜同跟風聽歌
所以音源注水係好著數

好多一線團出新歌音源上果段
你會見到隨住每個星期Melon升得越高 UL數漲幅會越嚟越大
我個人嚟講POC喺主打係排最尾 覺得風格唔太啱佢哋
DASH就非常啱 亦夠MIXXPOP 比較有特色
但係而家Day6 有兩首起top 10而且nmixx 年初comeback ,贏一位係咁啱冇大團comeback ,得riize
其實單野最後係咪會變雙方和解然後叫大家多多支持NJ回歸
睇肥佬心情開唔開心
正常黎講音源增幅最大咪就係啱啱出果時
又有打歌又盛,理應首歌最多曝光既時間
既然無其他大團comeback
條數仲係咁咪更加證明個榜可疑
睇另一個po話而家好多人撐閔 肥佬會唔會唔開心直接一野鏟上法庭見
你講嘅我都知 亦係事實
只係我覺得次周果幾日 得一二千UL升幅係唔多合理

可以比較吓Midas touch個走勢睇吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞