[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(74) DAY-OFF首播迎接團體出道兩週年!線上FM開售盼與現場同歡

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
因為啲人係屌佢哋唱得差唔係屌佢哋跳得差,正如你考試英文科唔合格,去考大學可唔可以話「我中文攞A㗎,你睇吓我都有其他可取之處,你收我入大學啦」

你可以提自己中文攞A,但最終英文唔合格人哋都係唔會收你入大學。
https://www.youtube.com/watch?v=4CDhpvmBz9Q
就算打歌, Live Vocal 我間唔中都會拎呢個 J 吓, 聽到腳步聲同呼吸聲, 其實幾好 feel
唔係好明白如果全力跳舞係唔係真係可以"食到CD"
好奇係唔係真係可以突破人體極限, 咁樣強度都完全唔噴咪或者大力揈手郁住橫隔膜都唔會影響到唱歌
我唔想係度用LS同其他隊比較
咁樣好易引戰

提其他團無事,但比較就盡量避免啦

都有人例外全部肥佬但體育超勁有學校收
百貨應百客, 追星求開心, 又唔係考試, 啱睇咪追
上年unforgiven就已經知唱功有問題
呢到都有fearnot間中都有話唱得唔好 都想等佢地進步
coachella之後 已經係唔練唱功改唔到人地對佢地既刻板印象
盲撐係壞事 不過haters連無道理既野都一齊屌 fans會反擊都係人之常情
唯一做到等佢地進步同weverse留言支持下佢地
我同允真之間既秘密
邊團嘅fans咁黑心
Haters宜家唔係去到批評唱歌難聽咁簡單
而係去到求其拎張牛嘅相就話係fim寶 呢啲同人身攻擊有咩分別
依樣真係好憎
好好笑咩,毫無建設性為踩而踩
所以我就講haters連無道理都照屌 fans唔反擊先唔合理
成班中學雞喺趣跟風
分分鐘本身冇睇開k pop
如果係成員本身嘅水平其實就人比人比死人,因為無論你幾好幾差都唔會滿足到全部人

啲人好鍾意搬舊代女團實力,但其實唔係每隊舊代一開始都唱得好,大家都係經歷過由差變好嘅階段

講下營運風格,LSF一直都係以整齊,高強度嘅舞>唱去演繹一首歌,所以公司,成員,粉絲都習慣咗欣賞舞台>有冇開全麥唱得好唔好,所以我哋同路人嘅foucus位一定唔同,所以只會不斷嘈落去

無錯,有其他團成員cover LSF嘅歌唱得好,但無一個係跳住唱,然後路人只會覺得LSF更差

講翻五代,我自己都未見到有任何一團係跳唱都做得完美,唱得好果段嘅編舞一定唔難,所以啲路人成日吹捧開咪都建議睇埋果時嘅編舞動作,唱果一段係歌/rap

最後講翻LSF,有通胖話降低編舞難度,我唔同意不過現階段佢哋都唔可以揀再勁啲嘅編舞。路人都唔再特別欣賞呢種舞台演繹方式但我又唔希望LSF無因為市場而捨棄自己風格

另外之前都有講過定位問題,我覺得至少要分多啲詞畀主唱line,呢個本來就係唱歌實力好要禙起嘅責任。

可能真係無分定位成員對歌詞時長無咁敏感,大家可以睇翻櫻花都有講過自己畀人鬧唱得差寧願少part,我諗佢講得呢句說話係知自己聲帶有已經有缺憾,做得再好都有唔會完美嘅無奈
推你條on9
咁姐係點先算盲撐
點樣撐先為之撐得啱
入大學個比喻我太蠢睇唔明
所以都係出少句聲唔評論
我真係聽唔到比錢入場架人叫回水,個個都話好正
你架比喻錯哂,而比錢同收貨架跟本就唔係同一班人
唔係話盲撐,想問有幾多人真係因為好聲音而入坑fim?fim架舞台係整體,你單搵一樣野黎踩而無視整個舞台架其他野,對成件事都唔公平
我哋係fearnot點解唔去撐好架野?要同黑粉一樣叫佢哋返屋企反省?咁不如一齊轉黑啦
你睇d haters講咩就知佢哋on9啦
成日用其他女團比,話佢哋唱得點好
首先,其他女團嘅舞易起碼一半我就唔提,淨係講唱嘅嗰個又會放慢手腳/甚至基本上唔跳,之後就話「哇,唱得好好」
再到返落fim度,全程「真·跳住唱」,就話走音,超震;好喇,到第二場學其他團咁,唱嘅時候hea跳啦,又話「屌,唔跳」
所以真係唔洗理啲傻鳩點樣show自己on9,keep住撐班女就得
唔係話佢哋真係perfect ,不過都唔需要睇低一截
難度分10分拎一半,同難度分5分拎滿分都係一樣的,只不過後者可以同人講自己滿分,前者會俾人笑唔合格咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞