[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(74) DAY-OFF首播迎接團體出道兩週年!線上FM開售盼與現場同歡

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
其實所有嘢一字咁淺。

公司看得起閔熙珍,俾佢話事,但佢堅持要擁有一個完全自主、所有嘢由無到有、完全自己風格嘅團。咪得償所願,乜都比晒佢。要乜有乜,鐘意點就點。

不過,太大野心,唔想屈居人下,想慢慢建立完全屬於自己嘅事業,最後俾人發現咗。

其實最好結果,閔熙珍走,其他事如常進行,new jeans如常繼續運作。
喺商業機構、唯利是圖下,hybe一定係咁做,盡量唔上法庭,私下和解。
Hybe想佢好好睇睇辭職算,一切事照舊咁行,就算依家都唔插手new jeans事務,所有回應及行為都只係趕閔熙珍走。

咩雪藏,投閒棄置,根本唔會發生,唔係一個謀利商人理性會做嘅。
繼續俾閔熙珍搞,就真係一拍兩散,無得回頭,走bad ending.

未來有兩條路行;
一係達成和解,閔熙珍走,其他事如常進行,new jeans如常繼續運作。
係最有可能發生,一般商企會盡量去求和解了事。

二係對薄公堂,佢唔肯走,唔會放棄自己建立嘅一切,鬥到最後一口氣。

二係對薄公堂,佢唔肯走,唔會放棄自己建立嘅一切,鬥到最後一口氣。

佢一定唔會自己走,但西b走法律程序都要搞2-3個月先開到股東大會,踢走去後西b先會清洗佢架罪行,班女仲有排頂
成個thread都開始撐閔女人
講到HYBE千古罪人搞死NJ咁
香港台灣風向都撐緊閔女人
批鬥HYBE同時又將Fim混為一談
睇到好撚躁
真係好奇怪
其實成件事咪就係一個鍾意將啲功勞攬上身嘅自戀狂員工
即將被公司炒魷魚
所以上網瘋狂抱怨公司
但佢啲所謂抱怨同佢被人炒嘅原因根本冇瓜葛

結果啲人最尾剩係喺度討論閔啲抱怨
而忘記囇佢嘅問題同被人炒嘅原因
Fim條路最難行嘅位係呢個世界嘅韓飯太多冇腦
新牛如常運作?房狗係想整死新牛顯出佢無上權力喎illit係第一步,同RM撞同一日係第二步

房狗係一個謀利商人,仲係一個好小氣嘅人,從來唔好用正常人邏輯去估計一個小氣嘅人做乜
所以我唔睇
要屌班女出道早過新牛無問題 但唔該將箭頭指番去公司
班女無權決定自己幾時出道的

而家根本為踩而踩 獵巫咁款
而家班人失去理智所有關於HYBE 都會屌,遲啲17 BTS 都可能屌,燒番自己係遲早既事
最擔心都係班女嘅心理狀態
BoA出道咁多年都頂唔住啲負皮文化
我地出道未夠兩年已經咁癲
希望佢地唔好手痕去睇comment
垃圾comment太多
唔係話Hybe好, 但閔大嬸話hybe 份奴隸約都講唔到點衰法 又話new jeans 俾冷落⋯
講真,閔可以咁獨立管理ador 老闆出錢支持,冇乜點干涉,唔係好事黎咩 一直唔覺nj 少資源。

Sakura 就完izone個陣,都一直傳簽hybe.
我唔覺nj會因為fim而不能出道。 爭奪hybe第一個出道女團咪就係要做BTS既第一個師妹團
Fim出道係有講過,但好明顯nj出道提得最多。 閔唔俾illit痴nj , 但都唔好講到nj 可以一開始咁爆而唔關BTS事

本身對illit 無感,但今次單野對佢有少少同情。

由出道年因為mama nj冇獎拎而杯葛Mnet 已經覺得閔好小氣, 得罪佢應該記一世。 所以冇左第一個女團名 佢真係懷恨在心。

可能房生平時既言真係迫癲左佢。

事情搞到咁,又燒埋fim⋯ Hybe 有證據就告鳩閔大嬸啦。 告得入, 點賣慘都冇用
對班女有信心

呢團之所以強係因為佢哋有經歷
櫻花本身就唔係咁易屈服嘅人, cochella 之後佢第一個出面穩定軍心
車旺同允真選透時雖然冇咁大鑊但都出過爭議
掉轉頭 cochella 佢哋個 approach 根本就係心低有團火先會咁安排

有風浪係佢哋故事嘅一部分

今次佢哋根本係代房生同 hybe 俾人黑
唔開心實會,但唔會咁易沉
唔洗咁擔心嘅各位
等閔老母入咗去坐之後
啲on9韓仔就會話「我之前見到xxx 都知佢係養唔熟㗎啦」之類嘅說話
耐心啲等吧
其實有冇好撐,法理上閔大媽輸晒,剩係查數叫你交部電腦出黎都唔肯,呢樣已經死得。
對五個女仔黎講,乖乖地留係度等完約,如果搞中止合約就祝佢地好運
有冇手腳因為連串爭議正式成為fearnot
呢度應該冇乜
街外嘅話可能調轉嘅多啲
覺得班女好慘
同埋企fim依邊反而理性討論
謀利商人更加唔會整死金蛋
會用盡 所以先放心NJ唔會比佢雪
前日閔老母喊兩下
即刻變咗女權鬥士,正義鬥士咁
+埋本身hybe多人反
fans+hatersss一齊發功,仲邊有人會理性睇件事
睇下謀利定小氣邊樣緊要啲,而家睇落佢都係小氣機會大
其實閔老母呢 d 人一定要祭旗,即使 HYBE 係咪奸商都好
人地奸得黎都起碼出完一隊又一隊組合

閔老母今次成功左的話
第日大把 fiftyfifty 3.0, 4.0, 5.0, 6.0, 7.0
搞搞下
fim同nj啲飯又會互相攻擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞