[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(74) DAY-OFF首播迎接團體出道兩週年!線上FM開售盼與現場同歡

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
仲未完?
佢應該憎到Fim寶死
好似完咗啦 係重播緊
師兄我睇第個post 唔係咁理解wor

係MHJ以為定唔知同HYBE協議左搞女團
但係HYBE係期間就招攬左Chae and kura,仲變左第一隊HYBE女團。 MHJ就話班女(尤其hyein)唔高興/想辭職,因為本身班女應該都係HYBE第1隊女團出道咁。

另外,MhJ係講Le 出道,而又唔比nj宣傳。所以佢先搞ador廠牌比nj出道,而唔係HYBE旗下咁樣。

下面呢幾句好似係你自己腦補咁
「因為想藉izone櫻同源人氣對抗IVE
但又唔俾佢宣傳NJ
啲人會以為LE係佢打造嘅女團」
記者會有講話 佢話hybe想將fim打造成閔熙珍女團
我冇腦補
我都係睇po sum up
Mhj有講到IVE果時好火
房覺得NJ唔夠勁
先急推已經有fans base嘅櫻同源組成嘅LE
所以變咗LE係第一隊女團
但Mhj原本同HYBE協議佢打造嘅NJ先係第一女團
NJ妹豬都咁諗

而且HYBE CEO仲要mhj以佢名義宣傳LE
同唔俾喺LE前宣傳NJ
所以佢先搞ador
佢話唔高興/唔做係講緊佢自己 唔係hyein啊
唔好誤解一個十幾歲妹妹
其實嚴格來講係hyein 父母唔鐘意source music
有無source 定都係閔媽自己講
閔媽話佢有其他offer麻
其實揀offer既點會係佢
一定佢老豆老母
點都唔應該擺藝人出黎講,尤其是講到咁錫佢哋
我覺得點都會傾
算啦 佢依家講左呢點出來出面一定會keep住攻
無視吧
係MHJ擺班十幾歲妹妹上檯
用同班女 嘅關係 嚟講 打感動真係無得輸
成件事依家搞成咁。MHJ睇嚟預左攬炒,擔心班女多啲,MHJ自己都有提話班女哭住問佢點算
有感情係必然,問題呢個亦都係商業,佢哋唔做唔係話兩三個月通知就搞掂。
問題佢成個記招變成自己個數苦大會咁,又想打人情牌,你又唔係老細,只係旗下一個廠牌話事人,當佢講得通養大咗新牛,問題係你個團本來已經比其他女團揸住一大舊先天資源,自己想中途拉隊走人不逐就發爛渣。

講到啲成員無得做第一出道好傷心,9成都係擺成員上枱,有得出道已經好難得,邊敢嫌棄,何況本來仲係素人一個。

佢話房仔到今日唔睇好新牛,佢雖然係hype話事人,但佢自己都有隊fim,都唔講兩隊本來處於競爭,即係要人哋係自己個女面前稱你個女叻啲,仲要自己個女係野心派

你話今日新牛唔出名,畀fim打壓都可以畀你呻下,今日拎最多獎係你,最多代言又係你,自己講完都唔笑,仲拉櫻采落水,就當fim搶先出道,不嬲老細話個計劃要改就即刻改,第一日打工?

係我角度,新牛妹妹只係變成佢講數嘅籌碼,新牛從來唔係佢一個人嘅功勞,成公司上下嘅職員同妹妹嘅努力,佢依家咁樣隨時講唔掂數,帶唔走人,留低嘅新牛隨時畀人雪藏埋
依家唯有希望班女識揀
唔好跟錯老母
揀錯嘅話好容易直接
個癲婆今曰直線同曲線踩勻晒fim/aespa/gfriend/illit
有預感過幾日有新聞話佢自殺身亡
許允真
許允真
許允真
點會啊
佢就算要坐, 都仲係大把錢, 分分鐘冇兩年出返嚟嘆世界啦
係睇下仲搵唔搵到人肯投資佢啫
鳩估
壓力嘅野好難講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞