[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(74) DAY-OFF首播迎接團體出道兩週年!線上FM開售盼與現場同歡

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
仲有就係肥佬fsh同閔嘅對話。大家剩係集中講係要踩低aespa,但前面仲有一堆fsh對閔講嘅奶西說話,再加埋啲表情 睇返都幾嘔心,格硬推到人最高,然後用返啲對話話閔野心好大

大家信唔信自己判斷啦,但件事睇嚟仲有好多花生/料相應再出

呢個係閔離開左sm然後fsh仲係當時bighit時招攬左閔,要搞女團嘅對話,fdh自己都自抽驚fans對佢搞女團無信心
其實睇得出房狗一開波係好support佢 佢要開label都夾硬比佢拉哂啲人走去自己個度
佢地究竟係幾時開始交惡真係唔知

同埋其實佢自己都認左啲咩project 19乜乜 file係真係存在
只係話自己唔係認真

咁呢樣佢真係拉得
去問巫師野講哂公司機密出去又係拉得

合約個度無comment 應該真係有問題
anyway 希望真係快啲拉左佢,一係快啲和解 唔好再搞咁多野仲要燒埋fim
如果肥佬唔錫佢就唔會淘空晒成個Somu 既人,仲要俾佢開個label 之餘仲咁大權,但我估反面都係好早已經發生左既
人們只願意相信自己相信的,而不在乎真相
男人夾女人
商家佬夾藝術家
高危組合嚟
曾幾何時肥佬都係藝術家
可惜
班女成日病
照閔嘅講法係
最開頭拉攏左佢搞女團,但之後傾傾下發覺係 hybe+ source music + 佢,3個parties一齊搞,但閔唔係好想同咁多人夾野,平時啲project都係自己chur到盡,佢聲稱之後都妥協應承左。(呢樣睇你點睇,因為有啲人覺得係藝術家性格,有啲話佢野心啦

然後爆發招左sakura/ chaechae事件導火線,佢話同hybe班人嘈,嘈咩上面有解釋過,然後依佢講法係唔想掉低揀好左班女(nj)辭職一走了之,就留低左要開新label即係ador比佢搞,佢話一路嘈左3個月先一路成立ador。

如果師兄講話淘空哂再比佢開label就太誇大最多講佢地傾唔掂數,所以本身hybe預左嘅錢同人都比左閔起新label。 (我個人諗法:在商言商,hybe一定都唔想閔走,因為當時搞女團fsh自己都話無信心,一定唔想咁快放閔走,加上傾唔掂數,所以先比佢開新label)。

至於閔都有透露小小因為自己同hybe合約有爭議個啲,我相信亦都係爆發呢次事件主因,至於爭議啲咩同埋點解閔要無啦啦咁做,就無提到,呢個都幾關鍵
作為一個原本食花生既路人
公司對你犯罪既指控

你個記者會只係口講否應無實質証據反駁
而你既實質証據全部都係d八婆劇情對話

我會覺得你只係為左引導路人去關注八婆劇情而疏忽你犯罪指控既風向

另外佢講有關我地團既事基本上同我地既認知完全唔一樣
既然我地確認到關於我地團既資訊都已經唔準確/佢講大話
連帶佢講其他我確認唔到既資訊我都唔相信

作為一個fearnot
因為你個八婆係記者會一直提起我地團同櫻采個名
令到班女呢兩日無辜咁一直比人網暴
依家連櫻花都頂唔順見面會都出席唔到要休息

呢個八婆對我黎講死十次都唔抵可憐
補充多點因為新女團都未推出,閔就走,呢個消息都會對hybe影響幾大。如果唔係hybe都唔會禁住閔 唔比佢宣傳自己個團,要混淆傳媒le團係佢打造
唔洗咁嬲 你睇哂先講啦,佢好似提左兩次咋,邊有一直,同埋佢要合理化自己點解要開ador,所以先要拎呢件事出嚟講 班女點解比人網暴就真係黑人問號。

至於公司對佢嘅指控,佢想解釋係律師禁住佢唔比講,話因為合約有保密協議呀,我上面打個啲都係好片面,唔係幫佢兜,而係大家做咩要咁早落判決,判人死刑 件事其實兩邊都無實際證據指控邊面有罪喎

件事當然大家都有唔同諗法,唔係想同大家拗,我都係fearnot
冇問題喎其實
朴嘅意思係,宣傳NJ嘅時候咁講
「以2019舞選拔嘅成員為中心,咁樣講得唔得?」
閔就問
「咁全員新人呢?」
朴答
「除咗全員新人,如果唔提全員新人,你就想推遲發表?」
閔話
「係啊」
朴又說服佢
「以2019年XXX => 大家都可以推測出冇櫻采啦,"ADOR"將於2022年推出第一個新人女團,期間以"閔熙珍女團"膾炙人口,備受期待嘅組合,將會以2019年選拔成員為中心,咁樣大家都可以推測出冇櫻采啦?」
朴又話以上呢d係協商好嘅宣傳內容,而「全員10代」,「已經出現過喺媒體」(應該係指BTS MV),「不包括IZONE成員」呢d信息已經提前通知過SOURCE啦,但係想閔唔好喺youquiz度提

成個對話都冇打壓過NJ,又冇想借閔個朵喎,淨係想佢唔好透露太多信息,呢點都同尋日hybe個聲明夾到,話「唔想消耗兩個女團嘅新聞價值,因為之前已經傳出過櫻會加入hybe嘅新聞」

A. 「"ADOR"將於2022年推出第一個新人女團,期間以"閔熙珍女團"膾炙人口,備受期待嘅組合,將會以2019年選拔成員為中心」 <= hybe想要嘅標題
B. 「"ADOR"將於2022年推出第一個新人女團,期間以"閔熙珍女團"膾炙人口,備受期待嘅組合,將會以2019年選拔成員為中心。全員10代,出現過喺媒體,冇IZONE成員」 <= 閔想要嘅標題
而閔亦都係自己話唔用B咁佢就要推遲發佈,朴問佢佢答是的
點解依家佢唔配合就變咗係hybe打壓NJ出道?
喺怨婦式記者會提兩次仲唔夠咩
仲要講到因為Fim NJ差d冇得出道咁, 有心冇意都好, fim實俾路人/bunnies屌㗎喎, 而一個咁有經驗嘅高層, 我就唔覺得佢係冇意
成件事喺fearnot嘅眼中,閔最大問題就係成日帶埋我地班女出場
本身佢淨係帶NJ出場都算(唔係芯嘅話其實真係唔開我地事的)
但佢無啦啦帶我地班女出場
無論佢點講都好,有心冇意都好,我地班女一定係佢嘅對面的
更加唔好話佢本身已經講到NJ要去ADOR同我地班女有關咁
佢個記者會咁樣,提咩團都會變眾矢之的啦
根本佢就好憎fim寶又憎source 同hybe
擺到明佢係做聖母人設
講到唔係佢死攬nj出唔到道
有人話櫻賣慘
啲人真係好癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞