[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(74) DAY-OFF首播迎接團體出道兩週年!線上FM開售盼與現場同歡

1001 回覆
14 Like 13 Dislike
cochaella我重睇左十次有多
阿櫻表現其實唔錯,可能因為唱嘅部分唔多嘅關係
成個show係有啲段落係唱得差但唔係全部歌都咁不堪
應該集中訓練採葉
將唱嘅部分唔好落曬車同真度
其實訓練返真就得
佢本身識唱歌但唔穩定似冇乜時間練歌
唱歌講天份 淨低3個既上限只可以做到唱得穩但唔會好聽
長遠音樂製作應該唔好太低音,其實PN 個類好適合佢哋唱。
其實大家都講咗好耐,真都唱得唔好佢把聲好,但一興奮佢就失控
人美心善許允真
無盲撐
但啲人係咁cut哂個十幾秒係度bin
又對班女公平咩
請問依家一線女團有邊隊係又跳得又唱得架?
介紹黎欣賞下好野
唔鍾意其實唔洗勉強
可以搵返到你心中又跳得又唱得既去捧
有,JPY 嗰啲
但啲歌麻麻,聽一次就唔想再聽
點解Newsen有時得相無片
見佢有放相即係有人去影但yt 又無出片
認同
作為fearnot呢個時候都唔撐咁我不如唔好做fans

無一團係完美,個團有咩優/缺點自家fans好清楚
咁當人地係咁放大佢地缺點,咁我地咪放大返個優點囉
佢話一線團唱跳都得係基本
我唔知jyp果d團係咪佢心目中既一線團
真呀
有跟開既大家都應該都知
唱得好唔好基本就係偽命題

果班人基本就係用呢個理由不斷攻擊佢地
IG po張相
忙內綜藝既留言
一直都有呢d comment
呢幾日仲變得更加嚴重
公司出notice話告誹傍、性騷擾、死亡恐怖呢d犯罪行為
都仲有班人話我批評佢唱歌唔好唔得呀?
你就知呢班人為屌而屌

咁班女po張相、同佢地綜藝
都要比人diu幾百幾千個comment
呢d同佢唱得好唔好真係有咩關係咩?

做得fearnot都知班黑粉一直拎話佢地唱得唔好做免死金牌
一直係所有場合攻擊班女

點知仲有人話唔好怪haters攻擊班女
咁你都唔好怪我當講呢d說話既人係鬼
宜家4代團全部都有唔少嘅問題
只係我哋嘅問題觸及音樂嘅根本

我自己覺得歌係要嚟聽嘅,樣幾靚,舞幾難,概念幾突出都好,都只係加分項目

Fim 宜家音源其實冇問題,仲幾唔錯
但要再更上一層樓嘅,條路仲好長,除非佢哋覺得維持依個水準就夠。

宜家只係兩年,IU 都唱咗咁耐先上到神枱
只要堅持進步落去實有人會改觀
應該練真車,佢地高度可以更高
其次葉>忙>櫻
忙其實把聲好入咪,係音準問題
葉cd幾好但live唔入咪
櫻難搞啲
做咩啫你,你信又好唔信又好,你話我係黑粉扮 fearnot 冇所謂㗎,你追得開心就好。不過 LS 唱得好與唔好同 NJ 有乜關係?

做 fans 都要有啲邏輯思維吧
你問咩
作為fearnot 都想fim 開咪真唱
好明顯coachella day 1 真唱真係high好多。
練vocal 就一定啦。 下次拎一位encore (如果仲大月)淨唱都仲咁差 ,真係會走好多路人粉。
女團唔同男團咁多死忠,尤其我哋咁多男飯

Kpop group 其中一個優勢係分工, vocal 勁就唱多啲,跳舞好就dance break.

目前車同真一定要夠穩定,尤其真, main vocal唱得差就一定成團屌。 一葉一定要大有進步,因為佢已經係第三唱得多。 Sakura 同採 真係做好本份算,寧願俾多啲dance break 佢哋。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞