一人一件屋企人好失禮嘅事

375 回覆
400 Like 41 Dislike
呀媽去choux creme(西樹泡芙)問個收銀員:呢間係咪爺爺泡芙
人地個logo大大個印左個紅色帽女仔
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

日本機先無得較靜音姐,普通機係日本較到靜音嘅

我部香港既機去到日本變左無靜音

會架咩
中學時有個老死屋企好有錢,幾間千萬以上既樓,幾間廠,同左阿媽講。

點知有次家長日,我阿媽係老死阿媽面前講,你地屋企好有錢架?

7到想搵窿捐。
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

日本機先無得較靜音姐,普通機係日本較到靜音嘅

我部香港既機去到日本變左無靜音

會架咩

係呀 iphone冇事
但我老母用samsung機 又係係日本影相勁大聲
燥底叫佢較靜音先發現真係較唔到
翻到香港先較得翻

所以全程都叫佢咪撚影算
成日出街食飯係人地間鋪大大聲話d野難食

脂肪粒

屌你呢度都見到你
最怕同老豆睇戲 佢係會不斷咁講野 「下 點解咁嫁」「一定係佢做25仔」當正自己喺屋企咁
最攞命係佢睇戲成日喐身喐勢 係咁整到前面張櫈 事後我話左佢一輪都覺得自己無錯 話自己無心 咪由前面個人屌佢

你係咪同我同一個老豆? 我諗極都唔明點解佢唔合埋把口,直頭周圍同人講自己係on9冇分別
住公屋,仲要自我感覺良好,話唔洗交呢樣個樣

你老豆係連登仔
坐地鐵既時候 老豆鼻塞用手指公禁住一邊鼻窿之後用力呻 點知大力得滯成舊鼻涕呻左落前面個女人個斜咩袋入面 後面d人望到哂個過程
成撚日影鳩我相仲要擺上自己fb 好既醜既都擺

最後比我發現佢用我d相上網識男人

呢個好笑 識唔識到?
同親佢地買野都問長問短
明明係我洗自己錢
睇留言睇到好嬲
有冇人有制止屋企人?

文盲?

覺得失禮=一定有出手制止?

上面有啲咪講咗叫屋企人講野細聲啲囉 之後比屋企人話返轉頭 到底你有無睇哂

我有睇
我知有人制止
但唔係全部都有講後續丫嘛
洗唔洗遂個quote指明係邊位巴打呀
呀媽做飲食業
成日出街食飯果陣都做埋人地果份
然後話我都係做哩行

但係去d高級餐廳果陣又會成日催人點解d野食等咁耐
明明只係等得一陣⋯同埋佢用好差既態度
好似畀左錢就大晒咁 同枱食飯認真好丟臉

做飲食點會仲催野食?
同老豆睇xmen打天啟,佢冇啦啦好大聲咁講「嘩,咁好功夫既」
佢地好鍾意喺街/車到好大聲咁播whatsapp啲錄音
再好大聲咁覆
之後再好大聲咁播番自己岩岩覆果段錄音
佢地好鍾意喺街/車到好大聲咁播whatsapp啲錄音
再好大聲咁覆
之後再好大聲咁播番自己岩岩覆果段錄音

係呀屌 我阿媽都係咁
去邊到食野都要洗碗洗筷子仲要好大聲
見到有咩靚野就想偷
見到有咩靚野就想偷

老豆以前部電話響個陣部機會讀個電話號碼出黎 仲要係普通話 有次係地鐵電話響 全世界都聽到咩number打比佢
以前有玩過niconico生放送,某年家長日我呀媽就同班主任講「我個女係屋企好鍾意用日文講野同唱歌㗎」
當時有兩個班主任,同時間有另一個同學都見緊家長,咁我覺得好老尷叫呀媽唔好講,點知比班主任鬧返轉頭
好失禮呀屌
地鐵兩個空位
老母坐底話 坐啦做咩唔坐
我話 兩個站咋嘛唔坐
老母話 坐啦一陣又話攰
我話 唔坐啊
老母話 坐啦 有得坐唔坐
我之後冇應佢
因為愈講愈大聲
睇戲大聲講大聲笑 shu咗都係繼續
第時搵到錢係屋企整間戲院仔俾佢自己睇算
痴撚線柒到想搵窿捐
係條街到食煙 利申:勁撚憎人食煙
同老豆睇xmen打天啟,佢冇啦啦好大聲咁講「嘩,咁好功夫既」

I know that feel bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞