一人一件屋企人好失禮嘅事

375 回覆
400 Like 41 Dislike
唔知講邊件好
有次行街入左間賣d日本森系/休閒系既衫鋪
件件都套左膠袋,同埋鬆身大件
我老母同我姨媽一入去就係咁講咩嘩套哂袋冇得試既,d衫咁鬼大件既,咁貴既blah blah blah
間鋪係勁細鋪
個老闆聽到即刻問我地係咪香港人(肯撚定覺得我地係大陸人)
屌那星超級想搵窿捐
即刻走,勁嬲
係奈良有隻鹿咬我老豆件衫
之後我老豆勁大力咁打落隻鹿個屎忽度
打到勁嚮個隻
搭地鐵挨扶手 我細細聲叫佢唔好挨 佢勁大聲屌返我 「你唔好理我啦
成個車廂啲人望住我
發現好多既巴打既經歷都係在日本 日本真係變態級禮貌國家
阿嫲成日喺街放響屁 好響個隻 成街都望過黎 柒到我想搵窿捐
佢好鍾意中同人搭嗲 最近一次同佢飲茶係同人搭枱嘅 坐對面個姨姨同佢老公講好凍 我阿嫲聽到之後就話點解你唔帶多件褸 跟住成枱人靜左幾秒 冇人理佢
佢仲成日指住隔離枱大大聲問依碟咩黎 好似幾好食喎 我老豆屌過佢好多次唔好指人地碟餸 好冇禮貌 佢就會話問下都唔得呀
每次同阿嫲出去食飯都好尷尬 總有柒事發生
老豆

1 地鐵爭位坐
2 餐廳攞走d靚嘅匙羹 翻到黎呃我地話係餐廳送比佢
3 有人喺佢隔離咳會大聲鬧
4 行得快,前面有人阻住會撞開人,唔會講唔該 唔好意思 對唔住
5 夏天喺屋企只着底褲 三角個隻 上身唔着衫,試過約人黎整水電煤衫都唔粒翻件衫
6 去酒樓揀位坐 明明得3-4人 都想坐大枱
7 無book位扮有book
8 成日去d根本唔會比折嘅鋪頭R着數,阻住人做野

以上我地鬧佢要改嘅話,佢會鬧翻我轉頭同繼續咁樣做

大陸人黎架WO
帶阿公去西餐廳食飯
佢慣撚左係大陸生活咁
食到有渣既野直接吐落地下
即刻叫佢唔好 叫佢執返
帶佢去日本
一坐低就除鞋
屌過100萬次都係咁
做孫既又唔敢大大聲喝佢
自己讀恒管
老母周圍同人講話個仔讀大學

依個堅慘
大學畢業禮我上台攞證書嘅時候,老媽子向我揮手,仲大叫我個名

大媽
講野好大聲
大聲到好似嘈交咁
搞到出街成日比人望住
但又唔好意思出聲提佢細聲d
屌啱啱等緊落機,咁行雷要等陣先有得落機㗎嘛,根本都未郁得就係咁狗衝,心諗行咁快把撚咩 又未行得往 成撚日都好急好趕咁 明明大撚把時間
重有,食嘢jap jap聲真係好撚黑人憎 食飯嗰時又無啦啦用筷子嚟獠牙 勁撚核突,好撚想將成屋嘅筷子都寫哂名
平時啲行為都幾撚失禮 大聲講嘢粗魯已經不在話下,最難頂係唔聽人講嘢,勁撚固執,完全唔聽人意見,淨係by自己嗰套 講極都唔撚改 又例如啲酒店係唔俾食煙,俾人罰咗千幾蚊港紙重覺得自己冇乜問題 話咩開住窗就冇所謂啦 屌你食到成間房煙味人地點再俾人住啊 on99咁 講到曬9氣 重有好撚多,講都講唔完
打Fifa 嗰陣隊友射失 老豆大大聲屌 開緊mic
老豆

1 地鐵爭位坐
2 餐廳攞走d靚嘅匙羹 翻到黎呃我地話係餐廳送比佢
3 有人喺佢隔離咳會大聲鬧
4 行得快,前面有人阻住會撞開人,唔會講唔該 唔好意思 對唔住
5 夏天喺屋企只着底褲 三角個隻 上身唔着衫,試過約人黎整水電煤衫都唔粒翻件衫
6 去酒樓揀位坐 明明得3-4人 都想坐大枱
7 無book位扮有book
8 成日去d根本唔會比折嘅鋪頭R着數,阻住人做野

以上我地鬧佢要改嘅話,佢會鬧翻我轉頭同繼續咁樣做

大陸人黎架WO

我覺得第三無問題 除非條友咳有"黯"口你老豆照鬧
第四就.. 如果係街啲蝗企正路中間我都會照撞唔會講野/道歉
去飲茶
開咗茶位之後老母話都係唔想食
叫我哋一齊起身走
尷尬到想死
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

我老母手機唔教靜音影相有聲 你嘅日本無得咁做姐係點

iPhone同某啲電話入咗日本sim card,影相冇得較冇聲(好似係)

唔會,可以用靜音。
搭地鐵挨扶手 我細細聲叫佢唔好挨 佢勁大聲屌返我 「你唔好理我啦
成個車廂啲人望住我

我成日搭地鐵見到啲人挨住我會勁燥 之後係咁用手頂佢 佢一望過黎我就大大聲講咪挨啦再啤9佢 啲人先肯企開少少條柱
坐巴士返屋企,佢坐下層,我坐上層。到屋企樓下個站時,佢大大聲喺下層響我全朵同叫我落車,搞到我勁唔想理佢。
睇電影傾電話
超市買雞蛋逐盒逐盒拆出黎將所有好既雞蛋擺成一盒
老豆食野習習聲....真係牛咁
佢食親魚的話, 如果有魚骨痴筷子的話, 佢會敲其他碟整走D骨, 勁嘈
頂唔順出聲話佢叫佢唔好再敲, 佢仲發老4, 話我返轉頭, 有骨係咁整走架啦
老豆鈴聲係bang bang bang一開頭嗰段
話夠響
老豆鈴聲係bang bang bang一開頭嗰段
話夠響

你老豆今年貴庚
全家出去食飯,每次我老豆因人地唔小心落錯單或俾錯餐食錯就屌鳩人,人地已經話唔洗錢換過又點又剩同埋又唔係有心,但都仲要繼續屌鳩人,至此佢話出街食我都唔想同佢食,勁失禮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞