一人一件屋企人好失禮嘅事

375 回覆
400 Like 41 Dislike
成日去睇電話都問人部電話點 然後又俾好多自己意見 係度分享自己心得 但人地個樣已經好唔耐煩唔想再同佢講
明明唔後生 成日跟我叫人 例如跟我叫表哥啲女朋友做姐姐
叫完野等左5分鐘都無就吹野食
好撚柒
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

我老母手機唔教靜音影相有聲 你嘅日本無得咁做姐係點

我諗條撚屌既意思係日本買既手機係靜音唔到相機
因為太多痴漢先有咁既設計

我啲電話平時都有得靜音,不過一插日本上網用嘅sim卡就無得較靜音影相
自己圍枱食完碟餸老母就將個碟放落隔離枱,雖然佢放果邊無人坐但對面係有人,我即刻拎翻個碟比侍應再全家一齊鬧老母好失禮,佢仲駁嘴話都無人坐,發覺大部分都係老母失禮老豆得睇

你連個體字都唔識有咩資格話人
係街到同家長日大聲嗌我做BB

超sweet
平時無乜 反而阿媽真係好大聲 明明個句無需要大聲 佢都可以好大聲講
之前同屋企人去一間日本餐廳食野
間野規定客人除左鞋先可以入去
全家人都除左鞋 得我老豆冇除就入左去
然後個waiter叫我老豆除鞋
然後我老豆問:「係咪地下太乾淨唔比著鞋入去?」
個waiter o撚晒
諗返都覺得失禮

係咪洪天明個間 成千件花之戀
呀哥廿幾歲,屋企仲叫佢做俊仔
有次搭巴士太多人要分開坐
我同大佬坐上層車尾,老豆坐車頭
落車時,老豆喺車頭企起身大叫「俊仔!落車la!」
成架車啲人即刻望落我大佬到
佢個頭dum到冇得再低
我喺後面笑到痴線

同我老母一模一樣!
心諗我幾廿歲人唔知邊個站咩
老母太煩膠 乜柒都可以同人鬧交
隔離單位啱啱新居入伙 應該開緊入伙派對
泊咗㗎BB車喺我屋企門口 我老母就開始勁大聲剷人
大聲到啲鄰居都開門睇下咩事 搞到而家同隔離單位班人面阻阻

我都試過參加入伙 成10幾人梗係嘈但又唔係深夜 8 9點個鄰居走黎叫唔好嘈住哂 我真係想屌柒佢但廢事影響個朋友
唔係屋企人係自己男朋友

食嘢japjap聲,我就話聽慣但有時啲餐廳好窄會驚格黎枱聽到唔耐煩
有時佢係街見到有嘢睇唔過眼會異常激動咁走過去理論好耐 我就話算啦岀個街姐無謂咁勞氣
成日係大街大巷揸我屎忽/波 我真係即刻躁底

嘩 絲打咁都忍到 成個無受過教育咁 係街到渣唔諗下人地感受 出街又多事一陣累埋你比人打
利申 我2叔當年就係睇唔過眼多事 比人打左兩棍落個頭到 最後精神變到有d問題最後 自殺埋 勸下你男友啦 好失禮
家母學人玩facebook
係一個幾年前嘅post度叫我玩得開心啲
佢地好鍾意喺街/車到好大聲咁播whatsapp啲錄音
再好大聲咁覆
之後再好大聲咁播番自己岩岩覆果段錄音

係呀屌 我阿媽都係咁

我女友阿媽都係咁 平時多數自己渣車 新年比左架車老豆渣 去左女友到同佢老豆老母去食野 搭巴士既途中 佢坐最後 我地企係落車門口 佢老母大大聲播wts 入面d親友小朋友片 仲要大大聲由車尾叫到出口想同我地討論 我個下同條女講 可唔可以扮唔識 頂唔撚順呀屌
佢地好鍾意喺街/車到好大聲咁播whatsapp啲錄音
再好大聲咁覆
之後再好大聲咁播番自己岩岩覆果段錄音

係呀屌 我阿媽都係咁

我女友阿媽都係咁 平時多數自己渣車 新年比左架車老豆渣 去左女友到同佢老豆老母去食野 搭巴士既途中 佢坐最後 我地企係落車門口 佢老母大大聲播wts 入面d親友小朋友片 仲要大大聲由車尾叫到出口想同我地討論 我個下同條女講 可唔可以扮唔識 頂唔撚順呀屌

基本上好多父母都係咁
我個個都係
成日係街大聲聽whatsapp同播片
係d 好靜嘅店舖大聲響我全朵
老豆最鍾意係啲好奇怪既地方跳 大佬成80kg 終於有次係海洋公園纜車跳到fing來fing去 最終全部停曬
成日街上同人嘈交
去日本
求其入左間餐廳食
叫完d野
佢見到上面寫住 玉子
就即刻話要
然後好興奮咁同我講
嘩 有玉子豆腐食呀
跟住我唔出聲 心諗
我明明見到上面寫住
玉子
Egg

又唔可以話佢on9
但真係好白痴
點解玉子就會係玉子豆腐
講電話越講越大聲,有時搭地鐵叫佢細聲d會啤番我!

去行街買衫,唔識講係咁指,叫sales過黎,

明明我企係隔離,即使禁低佢隻手!

我呀媽,同埋搭緊jr係到影相!
走火車頭
屋企算係大家庭 次次有家庭聚會都2-40人
有次聖誕節交換禮物
老母拎左包衣架去抽 真係好想搵窿捐

但老母對我地好好 次次對仔女都好肯洗錢
對自己就咩都唔肯洗錢 只係想我地好
啊媽我愛你
著左我條熱褲出街 我老豆

Your dad is gay?
中學時有個老死屋企好有錢,幾間千萬以上既樓,幾間廠,同左阿媽講。

點知有次家長日,我阿媽係老死阿媽面前講,你地屋企好有錢架?

7到想搵窿捐。

U win
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞