一人一件屋企人好失禮嘅事

375 回覆
400 Like 41 Dislike
成撚日影鳩我相仲要擺上自己fb 好既醜既都擺

最後比我發現佢用我d相上網識男人

嘩 咁癲
去食飯老母一唔知食乜就好似長頸鹿咁伸個頭裝隔離台食乜,仲要大大聲指住人地碟野話好似好好食咁喎唔知咩黎呢

起我眼中佢只不過係r水吹搏人答佢 真係好老尷
成撚日影鳩我相仲要擺上自己fb 好既醜既都擺

最後比我發現佢用我d相上網識男人

個男人最後搵返我fb出黎同我講
我真係覺得好撚柒
呢個post又尷尬又好好笑
出街睇片唔戴耳機 開到勁大聲
拎住勁多行李 都要搭小巴
睇完成個po 我媽除左牙簽之外都無做你地講既柒野
好彩我個啲算濕碎
大大聲係街叫我名
係間餐廳入邊彈啲野唔好食咁囉
唔係屋企人係自己男朋友

食嘢japjap聲,我就話聽慣但有時啲餐廳好窄會驚格黎枱聽到唔耐煩
有時佢係街見到有嘢睇唔過眼會異常激動咁走過去理論好耐 我就話算啦岀個街姐無謂咁勞氣
成日係大街大巷揸我屎忽/波 我真係即刻躁底

好撚羞家 飛咗未?
親戚成日煩9我話我都係中國人
屌仲要大大聲係街講
大聲講電話
搭地鐵唔會讓人落
比錢拎完發現有散錢 係收銀面前慢慢數
去餐廳偷人地啲杯杯碟碟
係廁所好大聲叫我個名
根住問我柯咩
咁我同表姊係同學
表姊結婚果陣好多老師都有出席
完左之後有包車包的士果D交通安排 但係D安排搞得好差
我老豆係度爆哂粗勁大聲屌哂鬼 俾D老師望到哂 好彩D老師認唔到我
而呢件事我都冇同返我老豆講 果陣失禮到我想捲返入老母個闣度
咁我同表姊係同校
表姊結婚果陣好多老師都有出席
完左之後有包車包的士果D交通安排 但係D安排搞得好差
我老豆係度爆哂粗勁大聲屌哂鬼 俾D老師望到哂 好彩D老師認唔到我
而呢件事我都冇同返我老豆講 果陣失禮到我想捲返入老母個闣度
大學畢業禮我上台攞證書嘅時候,老媽子向我揮手,仲大叫我個名

睇明星咩
去到外國連自己屋企人都唔夠膽咁阻止 搞臭香港人個朵 遲早當香港人係啲垃圾大陸人看待
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

我老母手機唔教靜音影相有聲 你嘅日本無得咁做姐係點

iPhone同某啲電話入咗日本sim card,影相冇得較冇聲(好似係)

Hack入去?
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

iPhone同某啲電話入咗日本sim card,影相冇得較冇聲(好似係)

坐咗幾耐
iphone 有得mute 好多年啦喎

日本為左防止偷拍 係唔可以較靜音(好似)
成日叫到個waiter黎先諗食咩
撘JR大大聲講電話

日本好似冇得咁做

坐咗幾耐
iphone 有得mute 好多年啦喎

日本為左防止偷拍 係唔可以較靜音(好似)

擺明影d識既人同埋景 唔通捉你去告?
打尖 無禮貌 唔識尊重 大聲 貪 邊行邊食煙
所有廢老特徵我老豆有齊哂 而家除非大時大節都唔會再有仔女同佢出街
係冒險樂園定唔知乜鳩樂園
睇人地夾公仔,對方係到夾緊
老豆係側邊係咁講唔係咁呀,要點點點
以為人地聽唔到,其實其他人都聽到
俾對方聽到眼超超
搞到我要即刻拖佢走
同老竇喺部𨋢好大聲唱緊浪子心聲 點知突然開門有人入黎

好正 好sweet 吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞