一人一件屋企人好失禮嘅事

375 回覆
400 Like 41 Dislike
係公眾場合論政
但唔係有分析
係開口埋口班細路搞亂香港 收咗美國錢 無國邊有家
真係唔想識佢
好大聲講野,講電話
幾乎係嗌破喉嚨咁既聲
係屋企講電話大聲到企係𨋢口都聽到
話極佢都係咁,俾我同老豆屌過幾獲先識入房閂埋房門傾
仲係好撚大聲
同親朋友食飯都飲醉...
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

我老母手機唔教靜音影相有聲 你嘅日本無得咁做姐係點

iPhone同某啲電話入咗日本sim card,影相冇得較冇聲(好似係)

坐咗幾耐
iphone 有得mute 好多年啦喎

日版iphone係冇得教靜音
自用iphone應該有得教

同埋日本影相好似係要開聲,比人發現左當你痴漢
老母太煩膠 乜柒都可以同人鬧交
隔離單位啱啱新居入伙 應該開緊入伙派對
泊咗㗎BB車喺我屋企門口 我老母就開始勁大聲剷人
大聲到啲鄰居都開門睇下咩事 搞到而家同隔離單位班人面阻阻
去酒樓飲茶會除鞋
等等下巴士
隔離個女人係袋搵野
搵搵下跌左個毫子出黎
唔記得1毫定2毫
跌左落渠蓋頂
女人睇到渠蓋唔執
老母諗都唔諗執左佢
即刻行開扮唔識
事後同佢對質佢話唔知係個女人跌
你地信唔信
約係某地方等既時候 明明已經對望到 仲要揮住手咁勁大聲叫我個名 之後比路人或食客望住我行埋去
大學畢業禮我上台攞證書嘅時候,老媽子向我揮手,仲大叫我個名

呢個真係世界級

依個真係痴線
無論無街定邊
佢咁叫我實扮聽唔到
唔敢認佢係我老母
唔想比人知
表姐結婚個陣,為左一百蚊利是塞黎塞去,搞到全場望晒過黎,格離枱唔知仲伸個頭出黎望以為我地打交
有次行過停車場,老豆無啦啦用腳踢左一下人地架車條呔
點知入面有人,條友即係出黎問乜嘢事
我老母一見到無眼睇同我行先,細細聲講左句"成日咁多腳吖嗱扺啦"
老豆個電話鈴聲係男兒當自強
每次有電話打黎都好大聲
係街響果時個個會望住
細個覺得好醜怪 好失禮
但可惜依家老豆已經唔係到
唔算醜怪不過好好笑
買鞋個陣想要puma既款 講左做班馬
到依家仲比我笑緊
同一家人去食Buffet 老母事先係屋企整左大大盒用透明飯盒裝既辣椒豉油去 用黎點蝦 仲大大聲叫我地一定要點醬食
唔係屋企人係自己男朋友

食嘢japjap聲,我就話聽慣但有時啲餐廳好窄會驚格黎枱聽到唔耐煩
有時佢係街見到有嘢睇唔過眼會異常激動咁走過去理論好耐 我就話算啦岀個街姐無謂咁勞氣
成日係大街大巷揸我屎忽/波 我真係即刻躁底
兩老啱啱去完台灣返嚟,喺酒店唔知道用乜方法拎咗一咋牙刷牙膏洗頭水紙巾雀巢咖啡,起碼裝咗半個Gip

我真係覺得好撚羞家
同阿叔去酒樓飲茶 走果陣帶走幾對筷子
自己圍枱食完碟餸老母就將個碟放落隔離枱,雖然佢放果邊無人坐但對面係有人,我即刻拎翻個碟比侍應再全家一齊鬧老母好失禮,佢仲駁嘴話都無人坐,發覺大部分都係老母失禮老豆得睇
自己圍枱食完碟餸老母就將個碟放落隔離枱,雖然佢放果邊無人坐但對面係有人,我即刻拎翻個碟比侍應再全家一齊鬧老母好失禮,佢仲駁嘴話都無人坐,發覺大部分都係老母失禮老豆得睇

same
成撚日影鳩我相仲要擺上自己fb 好既醜既都擺

最後比我發現佢用我d相上網識男人
成撚日影鳩我相仲要擺上自己fb 好既醜既都擺

最後比我發現佢用我d相上網識男人

講鄉下話
老母好鍾意指住人地食物大大聲咁話:「呢啲嘢我都識整啦!」

哇屌,即刻轉身扮唔識佢
有咩名牌開倉第一時間去買 唔係失禮
失禮在一見到d親戚 咩人都問
你估下呢個原價幾錢 我買番泥幾錢?!

人地估唔到就大大聲講 ?錢咋!
跟住自我興奮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞