一人一件屋企人好失禮嘅事

375 回覆
400 Like 41 Dislike
睇留言睇到好嬲
有冇人有制止屋企人?
睇留言睇到好嬲
有冇人有制止屋企人?

文盲?
睇留言睇到好嬲
有冇人有制止屋企人?

同婆婆食飯 個位有風扇轉住咁吹
隔離枱一入嚟坐底話好凍 叫熄風扇
我婆婆就好大聲話 我好熱我坐呢個位就係要吹風扇
你凍咪坐第二度囉 熄咗叫人點吹!
個下真係好尷尬
呢個post 睇到我好辛苦
完全想像到有幾老尷
大學畢業禮我上台攞證書嘅時候,老媽子向我揮手,仲大叫我個名

老母搭lift放屁
老母喺地鐵好大聲問我點解仲未有女朋友
老豆係地鐵打機開到勁大聲
去飲攞走最後果盤既生果 仲要我拎住走
細個同阿媽去錶鋪買錶,佢無啦啦兜口兜面問個老細:d 錶係咪假架?

去餐廳食嘢成日攞晒人地d牙籤,糖或者鹽,有次睇住店員啱啱加完牙籤,佢都好意思攞到淨得一兩支,跟住俾人眼望望

食乜都話要多醬,但係最後點唔晒,跟住搵d 垃圾放上碟遮遮掩掩
唔揞咀打"黑"痴
落一層樓死都要搭lift
上次帶見啊媽生日諗住做下孝子帶佢去餐廳食飯啦 一開頭問佢呢間好冇佢又話好(要book的)之後去到餐廳 佢一臉嫌棄咁樣 又話貴又剩 心諗又唔洗你出最撚攞命係佢喺人地餐廳攞自己啱啱買嘅包出嚟食真係好撚瘀好想搵lon捐
去飲攞走最後果盤既生果 仲要我拎住走

其實唔浪費食物係好事黎 咪咁話佢地啦
唔揞咀打"黑"痴

搭lift啦一樓嚟架, 前世未行過咩
老母喺地鐵好大聲問我點解仲未有女朋友

係一條人來人往既路
佢係對面馬路見到我
我yap手叫佢過黎
佢大聲叫我個名 叫我過翻去對面
成條街都聽到望過黎
仲要嗌足5次大概 響全朵。。。

佢以前係鄉下可能習慣左係山叫落黎
但呢度唔係。。。唉
同佢出親街講每句野都好大聲
慌死我聽唔到 明明係隔離
唔講以為我係九條街之外
大學畢業禮我上台攞證書嘅時候,老媽子向我揮手,仲大叫我個名

這個不能再7
唔揞咀打"黑"痴

搭lift啦一樓嚟架, 前世未行過咩

行落去十秒
搭lift要等,等到可能又滿左
又唔係老人家,行幾級有乜所謂
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

我老母手機唔教靜音影相有聲 你嘅日本無得咁做姐係點

iPhone同某啲電話入咗日本sim card,影相冇得較冇聲(好似係)

日本版 iPhone 都係冇得 set 影相靜音
係一條人來人往既路
佢係對面馬路見到我
我yap手叫佢過黎
成條街都聽到望過黎

但呢度唔係。。。唉
唔講以為我係九條街之外

呢句好撚好笑
我老豆老母係失禮呢方面真係世界級
好多呢個post出現過嘅嘢佢地都做過
係一條人來人往既路
佢係對面馬路見到我
我yap手叫佢過黎
成條街都聽到望過黎

但呢度唔係。。。唉
唔講以為我係九條街之外

呢句好撚好笑

因為佢以前細個通山跑果隻
大家都會上山玩 以前佢地真係嗌上山叫佢地翻落黎食飯 周圍都係山有回音聽到唔出奇

依家鄉下仲係有田 禾都割完
老母太健談,見到人咩都問一餐,無論識唔識,有冇關係,陌生人都傾一大餐

明呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞