一人一件屋企人好失禮嘅事

375 回覆
400 Like 41 Dislike
搭地鐵食KFC
仲要係咁講快D食唔好比人見到
係咁塞舊雞胸落我個口
不過KFC真係炸雞擺到嘴邊真係冇得唔咬啖
係一間餐廳裹面 唔嘈既 跟住我老豆就勁大聲講電話又爆哂粗
係一間餐廳裹面 唔嘈既 跟住我老豆就勁大聲講電話又爆哂粗

仲有係條街度勁大聲叫我個名
今日吖爸做廢老做嘅事
搭西鐵去打算去搵個位坐,有兩個細佬就坐係度 佢兩個中間就有啲空位嘅 個位比多個細佬坐就差唔多 但佢行左過去打算坐 個細佬又唔讓比佢 個畫面變做我吖爸彎低腰等佢讓位 但個細佬冇反應
最後係對面有個吖姐行過去怕我吖爸 同佢講話 你過去坐啦

屌 佢平時唔係咁㗎 佢今日做乜鳩呀
去到邊都要同人鬥快
行路行到好似跑步咁
地鐵一埋站就即刻跑入去
有位仲要大大聲咁嗌我過去坐
就算同佢講左巴士仲有10分鐘先到站
都要唔執輸跑過去排隊
之後等一陣又屌鳩我話點解咁耐都冇車
仲有喺巴士度食嘢同大大聲玩candy crush而啲就唔多講啦
細個老母比錢自己去剪頭髮,返到屋企話剪得樣衰,的埋我落去搵返個師傅再剪過。
撘JR大大聲講電話

大大聲傾計
好聲好氣叫佢哋唔好咁大聲,佢話:我就係講r嘢咁大聲架啦

屌!呢個真
好大聲講野
大學畢業禮我上台攞證書嘅時候,老媽子向我揮手,仲大叫我個名

呢個真係世界級
老母係黃金賣mon嘅舖頭行到堆LG mon前
係度數LG點衰點衰

然後俾個LG sales大聲屌鳩佢
去牛陣 個店員問食咩湯底
老豆毫不猶豫咁話沙嗲
窮其一
冇內涵 心中不富有
咩都唔識

你屋企人有你呢個仔 真失禮
老母係黃金賣mon嘅舖頭行到堆LG mon前
係度數LG點衰點衰

然後俾個LG sales大聲屌鳩佢

個sales比較失禮
今日吖爸做廢老做嘅事
搭西鐵去打算去搵個位坐,有兩個細佬就坐係度 佢兩個中間就有啲空位嘅 個位比多個細佬坐就差唔多 但佢行左過去打算坐 個細佬又唔讓比佢 個畫面變做我吖爸彎低腰等佢讓位 但個細佬冇反應

今日吖爸做廢老做嘅事

唔畀人打死都冇撚用
r唔到折就大聲鬧人地賣次貨懶貴
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

我老母手機唔教靜音影相有聲 你嘅日本無得咁做姐係點
老母太健談,見到人咩都問一餐,無論識唔識,有冇關係,陌生人都傾一大餐

只怕老母係街見到啲陌生人嘅bb 同佢玩
同埋老豆出街鐘意打尖又大大聲講野,好撚想扮唔識佢

打尖呢樣真係不要得
去到邊都要同人鬥快
行路行到好似跑步咁
地鐵一埋站就即刻跑入去
有位仲要大大聲咁嗌我過去坐
就算同佢講左巴士仲有10分鐘先到站
都要唔執輸跑過去排隊
之後等一陣又屌鳩我話點解咁耐都冇車
仲有喺巴士度食嘢同大大聲玩candy crush而啲就唔多講啦

最憎啲人係車玩game/睇劇開聲
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

姐係係香港地鐵做就唔失禮 係日本做就失禮?
去日本旅行食緊飯 無啦啦『惡』氣
搭車除鞋
撘JR大大聲講電話

姐係係香港地鐵做就唔失禮 係日本做就失禮?

係香港唔會周街影相 同埋日本係有講JR唔可以傾電話定唔知要熄電話之類 唔太清楚
自己讀恒管
老母周圍同人講話個仔讀大學
係條街到推肚然後勁大聲放屁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞