一人一件屋企人好失禮嘅事

375 回覆
400 Like 41 Dislike
多到唔知點講
我諗到一個但呢到冇出現過
尷尬到唔敢講
老母太健談,見到人咩都問一餐,無論識唔識,有冇關係,陌生人都傾一大餐

明呀

好八卦
查家宅咁款
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

我老母手機唔教靜音影相有聲 你嘅日本無得咁做姐係點

我諗條撚屌既意思係日本買既手機係靜音唔到相機
因為太多痴漢先有咁既設計

真係冇得較靜音影相架
好似話入日本sim卡就會強制開啟快門聲,因為係政策防止偷拍
利伸 上年去日本用三叔機入日本sim卡
我老豆成個強國人咁
好唔尊重日本人文化
係日本睇煙花
要墊一塊嘢坐係地下睇嘅
由於無位
我老豆就一嘢墊左落入口位到
我地後面全部日本人 望住哂
仲要有對鞋係到
我老豆就話我地墊就會拎開架啦
但日本人已經話依個位唔可以放係到
但我老豆就唔理 當場唔想坐 亦都好想走
sor for 1999
睇留言睇到好嬲
有冇人有制止屋企人?

文盲?

覺得失禮=一定有出手制止?
睇留言睇到好嬲
有冇人有制止屋企人?

加油巴打 繼續糾正佢地
細個想買對 new balance,同老母去買,但搵唔到我想要既款。跟住係商場見到有人著住,老母大大聲指住人地對鞋講:係咪呢對啊?
我即刻屌你老母
周圍同人講佢偷渡落黎既威水史
包括打官司嗰時係庭上面對住個法官講(同單case完全無關)
個法官係咁叫佢收聲講返正題 佢都唔理

好彩我不在場 都係聽屋企人講返
如果唔係我諗我會想死
你個野壞左呀
lm
細個想買對 new balance,同老母去買,但搵唔到我想要既款。跟住係商場見到有人著住,老母大大聲指住人地對鞋講:係咪呢對啊?
我即刻屌你老母

難堪啲啫, 唔使屌自己老母老母呀
睇留言睇到好嬲
有冇人有制止屋企人?

文盲?

覺得失禮=一定有出手制止?

上面有啲咪講咗叫屋企人講野細聲啲囉 之後比屋企人話返轉頭 到底你有無睇哂
一家四口去食飯
坐底嗌完野食之後 佢拎張coupon比個侍應
侍應話比佢知當時個時間段唔用得
佢就叫我地走話唔食
我地三個唔制 佢就發脾氣走

用coupon買西餅 揀完一輪 人地都用繩pack好左
因為揀多咗一舊 要收多10蚊
佢即刻叫人攞返嗰舊出黎

成日send email去投訴啲服務性行業嘅人

去酒店 雪櫃啲嘢唔使錢 佢拎晒不特止
仲周圍話比人知佢拎晒 覺得自己好醒
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

日本機先無得較靜音姐,普通機係日本較到靜音嘅
仆街
同屋企人落去食飯
佢起條街到播歌 仲要係d老餅歌
點解大家既父母多數都係衰大聲講野
我阿爸又係
講野好大聲
叫佢細聲d又唔理
仲大條道理話: 我冇咁大聲就仆得街喇
買廿鳩幾件貨但排特快
撘JR大大聲講電話

咁你唔撚屌9佢?

當場屌9佢同佢有咩分別 但我有提佢
呀媽做飲食業
成日出街食飯果陣都做埋人地果份
然後話我都係做哩行

但係去d高級餐廳果陣又會成日催人點解d野食等咁耐
明明只係等得一陣⋯同埋佢用好差既態度
好似畀左錢就大晒咁 同枱食飯認真好丟臉
學識少少英文
係一般西餐廳 侍應香港人 點都要講英文
唔記得講咩 但grammar 錯哂同疾下疾下
臨尾仲要補句do u know English?
撘JR大大聲講電話

大大聲傾計
好聲好氣叫佢哋唔好咁大聲,佢話:我就係講r嘢咁大聲架啦

屌!呢個真

大聲講野已經好sad
我阿公仲要係JR站話好熱 掀起件衫話要露個肚臍出黎抖下
仲要吐痰落人地路軌
撘JR大大聲講電話

日本好似冇得咁做

日本機先無得較靜音姐,普通機係日本較到靜音嘅

我部香港既機去到日本變左無靜音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞