一人一件屋企人好失禮嘅事

375 回覆
400 Like 41 Dislike
我老母講野好撚大聲
搭巴士真係成車人聽佢討論
同班fd諗住去我屋企打機
一開門見到細佬係度打丁然後班fd頭也不回走左
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

我老母手機唔教靜音影相有聲 你嘅日本無得咁做姐係點

iPhone同某啲電話入咗日本sim card,影相冇得較冇聲(好似係)
出街食完飯會係條街放響屁
周邊有屋企人有街外人都係咁

話佢仲要補多句響屁唔臭, 臭屁唔響
我屋企一家人去一個唔食煙嘅親戚度
我老豆喺屋入面食煙
成日出街食飯係人地間鋪大大聲話d野難食
窮其一
冇內涵 心中不富有
咩都唔識

你屋企人有你呢個仔 真失禮

有幾失禮?
關佢咩事?
成日出街食飯係人地間鋪大大聲話d野難食

脂肪粒
我老母係人地鋪頭入面話另一間鋪頭啲嘢好啲 係咁踩呢間啲嘢唔好 仲要話俾個店員聽 次次都係咁 搞到我同襯佢行街都嬲住走
食迴轉壽司企起身睇舊壽司靚唔靚
之後大大聲評頭品足
仲要睇中對面行既 跨行拎黎食
大大聲講呢碟有幾靚
同老豆出去食嘢
點知遇到個唔熟嘅hi bye frd同佢女朋友
點知仲要同枱
見到我老豆食到好侯琴食飯食到好似成世未食過野咁真係好失禮
老母好有修養 講野斯斯文文
老豆典型裝修佬 見咩都鬧 又大聲 有時係巴士傾電話 大聲好似全車人陪佢傾咁.....
撘JR大大聲講電話

咁你唔撚屌9佢?
細個老母比錢自己去剪頭髮,返到屋企話剪得樣衰,的埋我落去搵返個師傅再剪過。

我都試過,不過我覺得冇咩野
我有個舅母好撚鍾意撩牙
嗰次同佢喺德國iwc 鋪頭入面佢拎支牙籤出嚟起誓撩
人地個店員講解緊 耷低頭落嚟
佢攞支牙籤郁手郁腳係咁隊落人度
柒到我想喊
最怕同老豆睇戲 佢係會不斷咁講野 「下 點解咁嫁」「一定係佢做25仔」當正自己喺屋企咁
最攞命係佢睇戲成日喐身喐勢 係咁整到前面張櫈 事後我話左佢一輪都覺得自己無錯 話自己無心 咪由前面個人屌佢
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做

iPhone同某啲電話入咗日本sim card,影相冇得較冇聲(好似係)

坐咗幾耐
iphone 有得mute 好多年啦喎
唔想記起
住公屋,仲要自我感覺良好,話唔洗交呢樣個樣
撘JR大大聲講電話

日本好似冇得咁做

坐咗幾耐
iphone 有得mute 好多年啦喎

日本嘅iphone好似係無得較靜音
撘JR大大聲講電話

日本好似冇得咁做

你部電話一去到日本就會無得較靜音?
同老母去小型電器舖買洗衣機,係咁問有冇得平d,明明人地拒絕左都死lur,最後人地怕左佢,平左50蚊比佢
唔係屋企人係親戚
講野大大聲呀呢d不在話下啦
細個同姨媽表弟行無印良品
姨媽一行入去就大大聲話人地係「無良印品 無良呀無良」
個下柒到真心想扮唔識佢

最近同另一個呀姨去東京旅行
咁酒店附近有個大招牌寫放題
呀姨見到就話想食
然後入到去
佢一坐就問我
「係咪有得任叫三文魚呀」
.
.
.
.
.
.
屌你呢句野喺我個腦到好似有回音咁
我又唔爭氣笑左出聲
好彩間鋪頭冇香港人唔係真係失禮死
同親戚成班食飯
老豆想夾西芹俾我(我最憎
阿媽講咗句「佢唔食西芹㗎」
老豆就發咗癲咁鬧我阿媽
成間餐廳啲人望晒過嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞