一人一件屋企人好失禮嘅事

375 回覆
400 Like 41 Dislike
成日都好唔想同老母出街因為真係好失禮

有次見間舖頭搬遷清貨 老母入到去揀咗件電子產品 問呢樣問嗰樣(呢個唔係問題)但問埋哂啲on9問題 佢問個電子產品可唔可以拎水洗 之後又問仲有無折 真係好度縮咁 最後仲要咩都無買就出返去

其實仲有好多 大家分享下
撘JR大大聲講電話
飲茶拎走晒人地啲牙籤
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你
係飛機上面拎支自拍神棍出黎自拍 仲要較到最長....
飲茶拎走晒人地啲牙籤

通常拎淨幾支
係飛機上面拎支自拍神棍出黎自拍 仲要較到最長....

以為神棍過唔到海關
撘JR大大聲講電話

大大聲傾計
好聲好氣叫佢哋唔好咁大聲,佢話:我就係講r嘢咁大聲架啦
出街食完飯會係條街放響屁
周邊有屋企人有街外人都係咁
出街食完飯老母會係條街放響屁
出街食完飯老母會係條街放響屁

我老母都係 真要勁大聲
同親戚食飯 ,約六點半啦
而佢地夠膽死六點半出門
你個野壞左呀
你個野壞左呀

你老母係龍蝦姐
老母太健談,見到人咩都問一餐,無論識唔識,有冇關係,陌生人都傾一大餐
撘JR大大聲講電話

去日本旅行嗰陣 我老母成日拎住部手機係巴士/地鐵影我地相 但仲要影相有聲 跟住有幾個望咗過黎 真心覺得 好老尷 心諗 老母你教靜音啦 平時就算開聲打電話比你都唔撚聽架啦 開聲做乜姐你

日本好似冇得咁做
撘JR大大聲講電話

大大聲傾計
好聲好氣叫佢哋唔好咁大聲,佢話:我就係講r嘢咁大聲架啦

屌上個月同兩老去日本都係咁,係FAMILYMART比錢個時無啦啦大聲講野,勁尷尬

但係佢地係JR站又識屌其他香港人講野大聲
窮其一
冇內涵 心中不富有
咩都唔識
同老竇喺部𨋢好大聲唱緊浪子心聲 點知突然開門有人入黎
你個野壞左呀

你老母係龍蝦姐

可能係老婆呢
之前同屋企人去一間日本餐廳食野
間野規定客人除左鞋先可以入去
全家人都除左鞋 得我老豆冇除就入左去
然後個waiter叫我老豆除鞋
然後我老豆問:「係咪地下太乾淨唔比著鞋入去?」
個waiter o撚晒
諗返都覺得失禮
大學畢業禮我上台攞證書嘅時候,老媽子向我揮手,仲大叫我個名
搭巴士除鞋
同埋老豆出街鐘意打尖又大大聲講野,好撚想扮唔識佢
我家姐成個人都好失禮
因為佢係肥婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞