如果我係最後一代 環唔環保關我咩事?

1001 回覆
1618 Like 231 Dislike
善你老味咩 咪又係生意
佢哋唔用就係環保
想用嗰陣就係必要
佢哋認為自己所想就係真理
挑戰真理都係無知兼歪理
咁有冇禁佢搭飛機啊on9
環保撚只係財團既道德打手 道德勒索所有人
撚化全城
點執行環保需要繼續討論,而家呢個新policy一撚定係on9, 因為唔實際得嚟仲要缺乏民氣
私人飛機要禁定係要有其他管制都係要個社會慢慢com個共識出嚟

我呢段主要係想反駁將個人可以承擔嘅責任推卸哂落更大嘅污染製造者身上呢種心態。人地做劈屎出嚟唔係所有其他人爭做垃圾嘅藉口
你又講得啱喎
根本就係你有你環保 你環保你既事
你要得環保唔緊要
你比返個合適方案 替代品比我用
而唔係一味好似隔離post既環保撚一味叫洗餐具

同佢講裝修工人山卡啦半山洗唔到餐具
佢同我講出去堂食 但係堂食起碼一來一回45分鐘
然後又屌個老西唔識體諒員工
成件事好反智
點解你唔學非洲兒童行路返學
要搭車返工?
真,香港人就係咁
香港人
躝屍啦死垃圾
我最後一代,其他人關我撚事,做火車頭咪做火車頭
財團道德關樓主撚事,佢鍾意周街掉垃圾就掉垃圾,上山玩仙女棒就玩,倒泥頭就倒
真,香港人點會理,有人畀狗係街扑頭都繼續等巴士返工,其他人關我撚事
啱 食撚死你件垃圾/等睇你提早陽萎
點解我做就垃圾,樓主做就唔垃圾
剩係搞鳩小市民起居飲食
官方既大型浪費同環境破壞就冇人郁得到。
你件紅衛兵捉到樓主咁做過?
喂,印象撚,揾到第二個會員嘅reply未啫!?
戇鳩
如果所有嘢都唔關你事你已經係死撚咗,係你無去到有北極熊嘅地方唔係唔關你事。
當個世界有喪屍病毒爆發你亦可以用同樣角度去睇,當個世上有核戰爆發你同樣可以用你個角度睇。
因為你個角度係一條廢柴嘅角度
你改變唔到世界當然唔知個世界嘅可能性或人類能力嘅可能性,宗教就係要你信可能性。
一不信神二不信人就係呢類黑社會獨裁思維令人類世界永遠變成原始人世界,因為佢地認為佢地嘅自身能力等於世上所有人或宇宙大自然嘅能力
結論就係佢地做唔到想像唔到嘅事就唔係事實
樓主咪話自己唔會保護環境囉
但樓主唔生就已經保護左環境就唔計?
我冇生十個,都係保護左環境,計唔計?
所以我可以周街噴二手煙,其他路人關我撚事
歷史上宗教只有造成大量戰爭既可能性
你自己周街噴二手煙你既事吖
問緊你係咪親身捉到樓主咁做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞