如果我係最後一代 環唔環保關我咩事?

1001 回覆
1618 Like 231 Dislike
應用則用
咩係應用嘅條線你界定?
我點用點唔環保關你咩事
我又唔會少忽肉
唔一定單身

我結婚廿四年,冇生亦唔會生。
所有扮環保撚去結紮左先好嚟同我講環保。
生物存在就係用自己方式消耗自然生存

保護自然唔等於可以令種族維繫

恐龍一定好唔環保
成個政府總部、垃圾會、所有狗屋熄左冷氣先
上一代造孽嘅人指住我哋呢代要我哋為下一代着想,咁邊個為我哋着想?環保問題明明係上一代嘅大財團造成,要我哋呢啲小市民埋單。我諗呢個就係環保問題冇可能解決嘅本質
好簡單 中國禁嘅 香港咪禁囉!
成個中國咁大地方都唔禁!
你要香港得鼻屎咁大嘅地方禁?
香港嘅政策應該緊隨大陸先至係政治正確呀嘛!
左膠常見
唔一定,睇你揮霍程度
所以咪話你個立論唔啱囉
要用如果去確定自己嘅論證根本就係傻仔
你一日未死一日都仲會製造垃圾
但而家啲垃圾無位放,唔使講到下一代咁長遠

大約係咁
拎一樣出嚟賣嚟sell 環保

點睇都唔環保
一係佢答你唔到
一係佢真係身體力行返去過石器時代生活掉撚左部電話/電腦以後都覆唔到你
咁你可唔可以?
要環保唔緊要,但係

唔該禁曬d飛機先
講未來,人類幾百年後都上咗太空起殖民地,幾千後可能搵埋第二個宜居星球
咁佢(同我)揀左唔生呢一個決定已經本身就係一個極度環保既行為,冇其他比呢個更環保既決定,你重想佢額外再做啲乜?即時自殺埋好唔好?

所以話扮環保撚會得寸進尺
冇下一代都重唔環保?
你有下一代(及n下代)可以環保得過佢?
因為全部都係獨裁支持者
咁重想佢再做多啲乜?人地已經唔生。
你提早退休早過人地咪得
話明攬炒
你叫支那船唔好用拖網先
其實無下一代係最環保。

人出世就已經破壞地球破壞環境,衫褲鞋襪紙屎紙尿片…

而家人地選擇無下一代黎實行環保計劃,啲所謂環保撚又要迫人唔可以用膠刀膠叉唔開冷氣…呢啲只係自私環保。

喂你想做你覺得環保既野係你既事,而你亦都無唔食肉唔用膠唔用紙唔著衫褲鞋襪唔搭車唔開冷氣…呢啲環保撚只係選擇性環保,而唔係真正環保。

如果係真正想環保,呢個人應該唔可以生存喺世界上。
香港講環保真係嘥9氣,由我細個到而家變中佬,陳腔濫調講黎講去都隻北極熊同海龜,關我撚事咩。

分類,回收全部搞唔撚掂,揾過啡黃藍回收都疏落到仆街,綠在社區又係。

d環保團體咪又係私心團體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞