如果我係最後一代 環唔環保關我咩事?

1001 回覆
1618 Like 231 Dislike
香港商家佬做生意手法
其實你係講緊個事實,係好多人唔知道或者唔相信嘅嘢

基本上一般人只係佔好多污染或者垃圾生產嘅極少部份,大部份都係源自有錢人,大企業同埋工廠
中國香港人
其實有無諗過人類一日仲存在,地球都係會玩撚完,時間問題,長痛不如短痛。

利申我係支持環保,但紙餐具係堅on9, 但日常少d 浪費係幾支持,例如出街熄燈,唔好長開水喉,etc , 跟本唔做嗰啲野嘅人已經唔係唔環保,係浪費
我都諗唔到有咩環保得過唔生仔...
又唔關環保事啦
生仔真係最唔環保 嘥好多水電媒 讀書又要用紙
點解要遷就佢地 比佢地d後代可以用

利申:通常要人環保既人先最唔環保
大商場明明用最多電,又浪費,
但交電費1度電平過住宅1度電費,
咁叫環保?
碳排放
叫啲有錢佬唔好坐私人飛機先同我講嘢啦

用膠
唔同範疇都用超多膠
偏偏就要攪普羅大眾市民用餐具

食物
佢去睇睇全港酒店自助餐廳點樣處理食淨嘅食物

全撚部都係商家仲有錢佬最撚唔環保
不過就主要針對平民

https://www.facebook.com/100005212935659/videos/1351039255576788/
自殺囉
唔駛如果
你要探究既係點解處理膠果個人會比啲膠走入個海,一下子就跳到唔應該用膠既結論到?
講環保點解要資格先
冇人話你一定要24小時全方位每一樣野都環保咁生活

如果你要咁講,咁你又知林超英做每一樣野都環保?
個個淨係知佢唔開冷氣啫
都唔環保
隨時會浪費啲炭同產生co2
唔生咪己經負左責任雖
家陣又唔係飲1杯野拎2 3枝飲管,又唔係屋企無人長開冷氣,都唔知你做乜
唔生係杜絕下一代
自殺係杜絕晒呢一代同下一代
笑左 please 畀個source黎睇下
淨係搵m記 大家樂 呢d最大連鎖店 我望望
有fsc 已經算係咁 仲回收木
而家講和唔和平咩
係講我去唔去南極 睇唔睇到北極熊
殺1個人斷絕1個後患
10個人斷絕10個後患
咁有錢佬開心就得,小市民開心就唔得?
我環保,留返比有錢佬繼續污染?
我環保顧人地,咁班有錢佬有冇顧我哋?
所以有錢佬多多污染就得,小市民少少污染就唔得?

咁以你羅輯,全球應該停止開發化石資源
應該定開採為刑事罪行
文明退返落石器時代先啱
政府都無為過未來著想
但叫市民為地球著想
環狗 : 但係我有得自 HIGH WO, 環保生意重養肥左好多人喎 ~
你唔係要一蹴而就,一做就要完美㗎嘛
我開少一日冷氣都叫環保咗
有時唔係我唔想做,係我知道咗自己做唔做嘅對件事都冇影響(咁當然我唔會調返故意去做啲唔環保嘅嘢)。例如慳水咁,你知唔知香港政府定期係買入大量東江水,基本上香港年年都唔會用曬啲水,而多咗嘅水係會直接排落大海,所以其實我唔嘥水嘅話香港政府都會幫我嘥。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞