如果我係最後一代 環唔環保關我咩事?

1001 回覆
1618 Like 231 Dislike
你唔加入批鬥佢咪唔關你事囉
唔生仔已經對對環境有利左

喂!第二個會員係邊撚個呀?
有幾極端?又冇逼你做
你自己做唔到/唔想做就話人極端
印象? 揾唔返個post?

我印象中你出過個post反環保
我都揾唔返個post
由頭到尾都冇批鬥過
係你話我批鬥咋嘛
其中一個二世祖日撚日洗腳唔抹腳你唔逼佢做
走去搞鳩小市民 我屌你老母
又黎滑坡你唔滑坡係咪就反駁唔到?

空氣污染要禁因為冇得避巿民冇alternative
但係還保有好多途徑,唔做A咪做B
唔應該立法逼人一定要做A
依家個問題係 你地環保人士強迫人地跟隨你步伐
有啲野唔係做就一定啱同錯 唔做又係啱同錯

每日捐錢 可以助養兒童
世界冇窮人 make a better world
咁你又有冇做?
人哋非洲兒童窮到冇車搭
連燈都冇得開 仲環保
我就唔信你唔搭車 唔開燈
你依家用手機夠唔環保啦
但係非洲兒童有冇迫你
佢哋有冇blame 你?
你話我地係用一言堂控制晒言論霸權主義,我咪指出俾你睇上面啲批鬥先係一言堂控制晒言論霸權主義囉。
驚你唔明
佢唔滑坡又真係反駁唔到
你up乜柒
唔生仔已經係環保行為
邊有反環保
佢地好自相矛盾
其實唔應該去強迫同限制人哋地退隨你嘅步伐>>> 咁你覺得政府應唔應該限制農民使用農藥?農民用農藥因為佢地認為會殺死農作物上嘅害蟲,避免減少收成;但一般人認為農藥對人體有害,要求政府立法禁用。

咁政府唔比農民使用農藥係唔係強迫同限制農民地退隨其他人嘅步伐?

其實而家有綠色科技公司去發展環保餐具,咁呢d都係進步。
行為唔夠
要批鬥埋心態
喂!第二個會員係邊撚個呀?
而家有環保餐具,你又可以自備餐具,有哂alternative
我印象中你出過個post反環保>>>鳩吹就認啦柒頭

不過你出親d post/ d reply好多都係極端,好似呢個Post無喇喇話人地環保人士攪批鬥
咁唔使立法啦
可能係你d分身
就係有alternative,就可以立法禁用、禁止銷售同生產
即係你認左鳩吹?

我出左咩post咩reply好極端呢?
Cap嚟睇下?

又印象呀?
咁咪cap個post嚟睇下囉!
我都想知我個分身叫咩名
你真係up乜7
有alternative即係唔應該立法逼人啦
打到自己個咀腫晒啦你

其實我上面係講環保係好多野可以做
有人選擇重用減少廢物但唔一刀切
有人選擇唔影響生活但會回收
樓主選擇正常生活但唔生仔
咁樣既alternative呀原來你睇唔撚明
條友完全冇邏輯
你呢個Post無喇喇話人地環保人士攪批鬥已經係例子,人地都冇「思想心態都要支配埋」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞